Hoe Boyce weer opkrabbelt na drie jaar depressie

11 okt 2018

Drie jaar lang sloeg ze geen studieboek open. Student politicologie Boyce (24) kampte met stressklachten en depressiviteit. Ze staat niet alleen: deze week vestigt de Radboud Universiteit de aandacht op studenten die te maken hebben met stress, burn-outs of eenzaamheid.

Na haar eerste studiejaar kwam Boyce met zichzelf in de knoop te zitten, vakken halen lukte niet meer en zelfs uit bed komen was een opgave. ‘Het heeft vier jaar geduurd voor we erachter kwamen waar ik last van had en wat ik eraan kon doen.’ Via studentpsychologen, groepstherapie en met hulp van vrienden krabbelde ze langzaam op.

Sinds een half jaar is Boyce niet meer in therapie. Ze studeert weer: ‘Het hele diepe dal waar ik in zat lijkt nu ver weg, maar ik heb nog wel moeilijke dagen.’ Zoals afgelopen maandag, toen ze zich somber voelde. ‘Ik heb mijn college gemist, maar ik heb hem teruggekeken en nu gaat het weer goed.’

De universiteit organiseert deze week de Well-Being Week om studenten en medewerkers meer bewust te maken van de mentale problemen waar veel studenten mee rondlopen. Wat Boyce daarvan vindt? ‘De aandacht is goed, maar een week is maar een week.’ Belangrijk vindt ze vooral dat studenten terecht kunnen bij studentpsychologen, want daar heeft ze zelf ook veel aan gehad.

De naam van Boyce is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands