Hoogleraren keren terug achter de draaitafel

19 mrt 2018

De universiteit gaat donderdagavond niet op slot. Integendeel: tot een uur of vier ’s nachts kunnen studenten op de campus terecht voor activiteiten en feestjes, op de eerste editie van Radboud by Night. Hoogleraren kruipen in de huid van de dj.

Dansen op de funky beats van de collegevoorzitter, dwalen door een spookhuis in de Thomas van Aquinostraat en pubquizzen op grote hoogte in het Erasmusgebouw. Aanstaande donderdag is de eerste editie van Radboud by Night, een samenvoeging van wat voorheen de Campusnacht en de Nacht der Professoren heette.

De Campusnacht bestond sinds 2015 en was de opvolger van de Nacht van de UB, waarmee de Universitaire Studentenraad pleitte voor langere openingstijden van de bibliotheek. Die wens ging in vervulling, waardoor de Nacht van de UB overbodig werd. Het festijn werd gedoopt tot de Campusnacht – een evenement dat de studentenraad aangreep om aandacht te vragen voor toegankelijkheid van de hele campus, tot in de late uurtjes.

Meer geld

Of de Campusnacht een doorslaand succes was? Heel erg druk werd het in ieder geval nooit. Radboud by Night mikt hoger. De Dienst Marketing en Communicatie helpt met de promotie en de afdeling Student Life stelt meer geld beschikbaar. Meer studentenorganisaties, waaronder Ovum Novum en Phocas, werken mee aan de invulling van het programma. De Engelse naam moet er bovendien voor zorgen dat internationale studenten zich ook welkom voelen. ‘We bereiken zo een grotere doelgroep’, zegt Tessa van Erp van de studentenraad.

‘Esther-Mirjam Sent laat zich als dj inspireren door de muziek van haar kinderen: Drake en Ronny Flex’

Grootste sponsor van het evenement is dus de universiteit. ‘Maar het blijft ons evenement’, verzekert mede-raadslid Wouter van Weert. De activistische motieven die ten grondslag lagen aan de Nacht van de UB en de Campusnacht, lijken nu wat minder belangrijk. Van Weert: ‘We willen vooral laten zien: hier kan je de campus ook voor inzetten. In plaats van op donderdagavond naar de Molenstraat te gaan, kan je ook naar de universiteit komen.’

Drake en Ronny Flex

De laatste editie van de Nacht der Professoren, waar hoogleraren hun kunsten achter de draaitafel laten horen, is inmiddels een aantal jaar geleden. ‘Onder andere op verzoek van de hoogleraren komt dit evenement terug’, zegt Tessa van Erp.

Ze somt de hoogleraren op die hun opwachting maken donderdagnacht. Collegevoorzitter Daniël Wigboldus is van de funk en soul, Paul Ketelaar draait vooral techno en bij Manfred te Grotenhuis kan je terecht voor een Rave-achtige party. En dan heb je nog Esther-Mirjam Sent, die zich laat inspireren door de favoriete muziek van haar kinderen. Van Erp: ‘Zij draait vooral Drake en Ronny Flex, en zo.’

Voor het hele programma van Radboud by Night, klik hier.

Meer lezen over Medezeggenschap? Bekijk dan ons dossier.

1 reactie

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands