Hotspots in Nijmegen: speciaalbier en meer

26 aug 2020

Door de corona-maatregelen is het lastiger om als eerstejaars Nijmegen goed te leren kennen tijdens de intro. Daarom maakte Vox een lijst met plekken waar je als student zeker een keer heen moet. Vandaag: waar zit je goed voor een goed glas bier of whisky?

#1 In de Blaauwe Hand: Verstopt in de schaduw van de Stevenskerk huist het oudste café van Nijmegen: In de Blaauwe Hand. Een bruin café zoals een bruin café hoort te zijn. Probeer eens het biertje de Rooie Tieptop, alleen hier te verkrijgen. Mocht je de armspieren willen trainen, kun je hier je goudgele vriend drinken uit een stenen pul.

#2 Café Jos: In 2009 werd dit café in Nijmegen- Oost uitgeroepen tot beste café van Nederland. Café Jos heeft dan ook een indrukwekkend assortiment aan bieren en whisky’s. Met 200 bieren op fles en 33 bieren op de tap is er voor ieder wat wils.

#3 The Shamrock: Wil je met eigen ogen aanschouwen hoe Feyenoord zich blameert in de Champions League? Of hoe onze buren uit Arnhem uit de Europa League worden geknikkerd? Dan moet je naar Irish pub The Shamrock. Tijdens voetbalwedstrijden lijkt de sfeer hier op die van een kolkende Kuip.

#4 Café Wunderkammer: Een rariteitenkabinet, dat is het nieuwe café in de Houtstraat. Tussen de kunstobjecten van over heel de wereld drink je drankjes (heel veel biertjes) uit alle windstreken. Café Wunderkammer zou wel eens dé nieuwe hotspot van Nijmegen kunnen worden.

#5 Café Maxim: In Bottendaal, een van de gezelligste en mooiste wijkjes van Nijmegen, vind je Café Maxim. Het is hier altijd gezellig druk en het terras kent veel zonuren. Een bezoek is ideaal te combineren met een picknick in het Thiemepark, waar veel studenten hun avondeten oppeuzelen en drankspelletjes spelen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!