Hotspots in Nijmegen (1): de mooiste buitenplekjes

19 aug 2017 ,

Na de introductie kent elke eerstejaars Café de Fuik, Tweekeerbellen en El Sombrero. Maar Nijmegen heeft meer te bieden. Daarom: waar moet je als student zeker een keer heen? Vandaag: de mooiste plekjes voor een barbecue of verfrissende duik.

#1 Waalstrandje: De Copacabana is er niks bij. De vele Waalstrandjes die Nijmegen rijk is, bieden een uitgelezen kans voor de vermoeide student om af te koelen in de rivier of helemaal tot rust te komen in het zonnetje. Disclaimer: zwemmen in de Waal is verboden (toch doet iedereen het). En: ruim wel effe je troep op voordat je weggaat!

#2 Kronenburgerpark: Frank Boeijen schreef niet voor niks een lied over dit park, dat tot de mooiste van Nederland gerekend mag worden. Met uitzicht op de middeleeuwse omwalling en Kruittoren en omringd door een hele hoop groen is het altijd goed toeven in het Kronenburgerpark.

#3 De Kaaij: Het mag dan een cultureel terras heten, zelf behoort de Kaaij inmiddels ook tot het culturele erfgoed van Nijmegen. Van juni tot en met september geeft deze plek onder de Waalbrug een nieuwe dimensie aan het begrip ‘chill’, met banken, biertjes en een prachtig uitzicht. Ook prima te combineren met een bezoek aan het Waalstrandje.

#4 Goffertpark: In de schaduw van de ‘voetbaltempel’ van NEC (bijnaam: Bloedkuul) ligt het Goffertpark, een uitgestrekt stuk groen dat met de juiste bril op wel wat weg heeft van het New Yorkse Central Park. Barbecueën, sporten of gewoon genieten van de zon, het kan hier allemaal. Ook treden hier regelmatig grote artiesten op.

#5 Valkhofpark: Een geduchte concurrent van het Kronenburgerpark. Het Valkhofpark is de plek waar in de middeleeuwen de burcht van Karel de Grote verrees. Door de oeroude ruïnes en hoge bomen krijgt het een bijna mythisch karakter. De uitzichten zijn fenomenaal.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!