Cultuur

In beeld: Schemerlicht Festival brengt Hortus in magische sferen

23 okt 2021

Licht, geluid en natuur zijn de hoofdingrediënten van Schemerlicht, een nieuw audiovisueel festival in de Hortus in Park Brakkenstein. Op niet veel meer dan een steenworp afstand van de Radboud Universiteit treffen bezoekers een handvol kunstwerken die letterlijk een ander licht werpen op de botanische tuin. 

Neem het enorme doek dat gespannen is over de vijver van de Hortus, een kunstwerk van producer Jameszoo en componist Elias Mazian. Het is de eye catcher van het festival, vanwege zijn ontzagwekkende grootte en diepblauwe kleur. Het visuele spektakelstuk wordt vergezeld door geluiden die bioloog Frank Collas opnam onder het wateroppervlak van de Waal, met name afkomstig van containerschepen. Collas maakt die opnamen om te onderzoeken wat al die herrie voor effect heeft op het onderwaterleven in de rivier.

Fotograaf Bert Beelen legde de eerste avond van Schemerlicht vast. Wie de kunstwerken liever zelf aanschouwt, heeft nog tot het einde van de herfstvakantie. De deuren gaan iedere avond open om 18.00 uur. Boek je tickets online.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!