In de Refter ruikt het weer naar soep, andere kantines gaan ook open

02 sep 2020

Studenten en medewerkers hoeven niet meer te leven op hun eigen meegebrachte boterhammen. De Refter serveert weer soep en een driegangenmenu, in het Huygensgebouw opent een nieuwe horecagelegenheid. 'Door de kleinere toestroom aan mensen draaien we wel op lagere capaciteit’, zegt Rens Janssen van het Facilitair Bedrijf.

Nu er stilletjes aan wat meer mensen rondlopen, gaan ook de horecazaken op de campus geleidelijk open. Voor lunch kan je terecht bij Het Gerecht in het Grotiusgebouw, Restaurant FNWI of in de Refter. Bij de Refter wordt ook weer een diner geserveerd. Bij alle locaties dien je wel een tafel te reserveren via de website van de universiteit.

‘De eetgelegenheden zijn open, maar bieden plek aan een stuk minder mensen dan normaal’, zegt Rens Janssen van het Facilitair Bedrijf. ‘Hetzelfde geldt trouwens voor Huize Heyendael en klooster Soeterbeeck in Ravenstein.’

Warme maaltijd

In de Refter, waar plek is voor ongeveer een derde van de normale bezetting, is food court Sousa open voor soep en broodjes. Warme maaltijden zijn op dit moment alleen af te halen bij Craft, de counter met old school Reftermaaltijden. ‘Maar er zal afwisselend een andere eetgelegenheid ook iets serveren’, aldus Janssen.

Alle koffiecorners – uitgezonderd het DE Café in het Spinozagebouw – in de verschillende faculteiten zijn geopend, maar koffie en snacks kunnen alleen afgehaald worden.

Huygensgebouw

De nieuwe horecagelegenheid in het Huygensgebouw verwelkomt vanaf deze week ook al mensen. Een officiële opening is op 10 september, maar studenten en werknemers kunnen er vanaf 2 september al terecht voor eten en drinken.

Het Cultuurcafé en Sportcafé The Yard blijven voorlopig gesloten.

1 reactie

  1. jaapie schreef op 3 september 2020 om 13:16

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!