In het nieuwe restaurant van het Huygensgebouw moet je ook kunnen studeren

14 feb 2020

De horecagelegenheid in het Huygensgebouw gaat op de schop. De inrichting wordt omgegooid om aan de grote behoefte aan studieplekken te kunnen voldoen. 'Het zit hier altijd meteen vol.'

Om het capaciteitsprobleem tegen te gaan, moet het restaurant in het Huygensgebouw een multifunctionele plek worden. Niet alleen een geschikte plek om te eten, maar ook om te studeren. ‘Op dit moment nodigt het restaurant niet echt uit om bijvoorbeeld met een werkgroep te gaan zitten’, zegt David Niessen, manager retail & catering bij het Facilitair Bedrijf.

Een nieuwe inrichting van het restaurant moet voor een andere sfeer zorgen. Op het menu komen meer vegetarische opties en er komt een magnetron waarin mensen hun eten kunnen opwarmen. De huidige, tijdelijke koffiecorner wordt een heuse koffiebar.

Mirjam Blok, die bij de koffiecorner van FNWI werkt, is enthousiast over de veranderingen. ’De inrichting mag wel wat knusser’, zegt ze. ‘Nu lijkt het iets te veel op een kantine.’ Ook volgens studente Biologie Pleun Meurs is een nieuwe inrichting van het restaurant welkom. ‘Op een locatie als De Refter zou ik wel met iemand afspreken om koffie te drinken, hier niet.’

Erg druk

Volgens studenten is het goed dat het gebrek aan ruimte nu wordt aangepakt. ‘Ze mogen wel iets doen aan het tekort aan tafels in de pauze. Het zit altijd meteen helemaal vol’, zegt Sam Suidman, student Natuur- en Sterrenkunde. Ook promovendus Kirill Grishunin zegt dat het vaak erg druk is in het restaurant van het Huygensgebouw. ’Ze zouden misschien meer kassa’s kunnen openen, zodat je niet zo lang moet wachten om af te rekenen.’

De nieuwe horecagelegenheid moet aan het begin van het nieuwe collegejaar klaar zijn.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!