In negen foto’s door 2013

31 dec 2014

Nog een paar uurtjes en dan zit 2013 er weer op. Tijd dus om terug te blikken – creatief hé, doet niemand. Daarom: in negen foto’s van grote en kleine gebeurtenissen door 2013. 20130131 WE CANTEEN De dames op de foto, Maaike de Reuver en Charlotte van Leeuwen, bedachten het concept WE CANTEEN en toverden in januari De Refter om tot een food court. Het was onderdeel van een druk jaar voor de campushoreca. Een onderzoek door de studentenraad leverde een zesje op en legde een aantal zwaktes bloot, waar het Facilitair Bedrijf mee aan de slag is gegaan.

Foto: Dick van Aalst
Foto: Dick van Aalst
Om ruimte te maken voor de uitbreiding van het kassencomplex werden deze platanen verplaatst. Het is een van de vele (ver)bouwprojecten in 2013: denk dan bijvoorbeeld aan de bouw van het Grotius.
Foto: Dick van Aalst
Foto: Dick van Aalst
Op en rond de campus wordt veel gesport. Dagelijks, in het sportcentrum, dat het tienjarig bestaan van het Gymnasion vierde. Nieuw was de sportdag voor medewerkers, een van oorsprong eenmalig evenement waarbij de verschillende faculteiten elkaar sportief bekampten. Dat beviel goed, en daarom komt de sportdag voortaan jaarlijks terug op de agenda. TEDx3 Ter ere van het lustrum organiseerde de universiteit een TEDx-bijeenkomst. Vox was erbij en deed live verslag. Voor meer over het lustrum en de geschiedenis van de universiteit: klik hier of hier.
Foto: Dick van Aalst
Foto: Dick van Aalst
De van oorsprong Russische fysicus Mikhail Katsnelson had een geweldig jaar. Hij won de prestigieuze Spinozaprijs met bijbehorende onderzoeksbeurs (2,5 miljoen euro). De champagneglazen waren amper omgespoeld toen bekend werd gemaakt wie de Europese ERC Advanced Grant (2,5 miljoen euro) mocht ontvangen: wederom Katsnelson (en ook Theo Rasing, trouwens).
De stadsdag tijdens de introductie. Foto: Duncan de Fey
De stadsdag tijdens de introductie. Foto: Duncan de Fey
Tijdens de introductie werd ook de binnenstad bezocht.
Janne Schra / Foto: Dick van Aalst
Janne Schra / Foto: Dick van Aalst
Janne Schra trad op. Rector magnificus Bas Kortmann pleitte voor meer academici voor de klas. Schrijver Dimitri Verhulst sprak de studenten toe. Hoogleraar Jos Joosten vond dat maar een lu.. eh, vond het niks.
Van links naar rechts: gespreksleider Cindy Cloïn, auteur Thijs Launspach, filmmaker Emma  Westermann en psychologiedocent Cor van Halen (foto: Dick van Aalst)
Van links naar rechts: gespreksleider Cindy Cloïn, auteur Thijs Launspach, filmmaker Emma Westermann en psychologiedocent Cor van Halen (foto: Dick van Aalst)
Een zaal vol getroebleerde dertigers woonde een filmdebat over het dertigersdilemma bij. Het debat had plaats tijdens de alumnidag.
Foto: Fred van Diem
Foto: Fred van Diem
Katsnelson was veel in het nieuws, maar ook Daniël Wigboldus leek overal tegelijk te zijn. Op de foto: zijn optreden tijdens de online collegereeks De Universiteit van Nederland. Daarbij werd hij benoemd als de nieuwe decaan van de faculteit der sociale wetenschappen, draaide Wigboldus tijdens de Nacht der Professoren, kampte zijn vakgebied – en dus Wigboldus – met de gevolgen van de affaire Stapel en orakelde hij over verbetering van onderwijs.

0 reacties

  1. De jaarrede: complimenten en kritische noten | Vox magazine schreef op 6 januari 2014 om 13:23

    […] loopt de collegevoorzitter aan de hand van foto’s en slides het jaar 2013 door – dat deden wij trouwens ook, eind december. Meijers conclusie? ‘Het gaat uitstekend met deze […]

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!