In twee minuten naar de top van het Erasmusgebouw (zonder lift)

17 dec 2019

3… 2… 1… rennen maar! Afgelopen vrijdag vond het jaarlijkse Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) Traplopen plaats in Nijmegen. Deelnemers bestegen de twintig verdiepingen van het Erasmusgebouw in verschillende competitierondes. Zo was er de individuele competitie (tien en twintig verdiepingen), de duoloop, een estafette en de beer chase. Bij de laatste competitie goten studenten eerst een bekertje bier naar binnen, voor ze ieder vijf verdiepingen omhoog snelden.

De prijzen werden uitgereikt in sportcafé The Yard. De eerste prijs ging maar liefst drie keer naar Joost van Wijngaarden uit Nijmegen, die twee individuele wedstrijden won en de duoloop het snelst liep, samen met Frank van Caspel. De beer chase werd gewonnen door het team van Selle Dudok van Heel, in een tijd van twee minuten en één seconde. Alle prijswinnaars zijn hier te vinden.

‘Het NSK is niet elk jaar in Nijmegen, maar door het iconische Erasmusgebouw is het de laatste jaren wel telkens hier geweest’, aldus Tonnie de Benis, organisator van het evenement.

1 reactie

  1. Frank schreef op 17 december 2019 om 22:51

    Apetrots ben ik, vernoemd op Vox! Drie jaar op rij de eer van de FTR verdedigd, wie doet ’t volgend jaar?

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!