Introductiefestival krijgt vervolg

06 dec 2018

Ook de introductie van volgend jaar zal worden afgesloten met een festival. De universiteit gaat wel nog in gesprek met Kloster Graefenthal in Goch, waar de vorige editie plaatsvond, ‘want er kunnen nog dingen beter’.

Het introfestival beleefde afgelopen zomer haar primeur. Het festival in Goch verving de 22 weekendkampen, die op verschillende locaties in het land werden georganiseerd. De universiteit wilde de festiviteiten liever concentreren op één plek om zo de veiligheid beter te garanderen en een slag te maken in de duurzaamheid van het evenement.

Bovendien zag de organisatie met een festival kansen om meer in te spelen op de toenemende diversiteit onder studenten – bijvoorbeeld door internationalisering. ‘Wat dat betreft is het festival geslaagd’, zegt Rob Vaessen, manager van de afdeling Student Life. Tientallen organisaties vulden het programma en het aanbod aan activiteiten was groter dan voorheen.

Grotendeels tevreden

Op basis van de evaluatie heeft het universiteitsbestuur besloten dat er ook volgend jaar weer een introfestival zal zijn. Uit de enquête, ingevuld door deelnemers aan de introductie, blijkt dat het festival gewaardeerd werd met een 6,7. ‘Over het algemeen zijn we tevreden’, zegt Vaessen. ‘Ook van de studentenraad en de verenigingen krijgen we terug dat zij grotendeels tevreden zijn.’

Zo hoog als de andere onderdelen van de introductie, zoals de sportdagen en het watergevecht, scoort het festival echter nog niet. Ook de weekendkampen scoorden in voorgaande jaren hoger – tussen de 7 en de 8. ‘Wij zien ook nog wel verbeterpunten’, zegt Vaessen. ‘Zo moesten studenten lang in de rij staan voor de eettentjes en de muntenverkoop.’ Ook het weer speelde een negatieve rol: voor een weekend in augustus was het bijzonder koud.

De universiteit gaat in gesprek met Kloster Graefenthal om te bekijken of er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Het is dan ook nog niet zeker of het festival weer in Goch zal zijn, aldus Vaessen. ‘Sommige dingen, zoals de catering, moeten beter.’

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. Harm Zwering schreef op 9 december 2018 om 15:30

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!