De introductie in beeld

30 aug 2023

Duizenden studenten overspoelen de binnenstad en de campus deze week. Ruim 4.400 eerstejaars maken kennis met Nijmegen. De fotografen van Vox zijn er vanzelfsprekend dagelijks bij. Vind jouw foto terug via de link naar het fotoalbum, hieronder gesorteerd per dag.

Zaterdag 26 augustus

Introfestival
Park Brakkenstein, gelegen aan de rand van de campus, veranderde zaterdag in een heus feestterrein voor dé afsluiter van de introductieweek: het festival. Het park stroomde vanaf 15.00 uur gestaag vol met enthousiaste eerstejaars, mentoren en andere studenten die een ticket hadden gekocht.

Twee podia, een binnenbios, verschillende foodtrucks, een rollerdisco en een kerstmisparty, aan keuze was er geen gebrek. De harde regenbuien tussendoor mochten de pret niet drukken en met optredens van Turfy Gang en Gladde Paling werd er flink gedanst en gesprongen tot in de late uurtjes. Kijk hier of onze fotograaf jou gespot heeft.

Met het einde van de introductie sluiten we ook dit fotoblog. Hebben we een foto van jou over het hoofd gezien? Stuur ons even een berichtje via instagram en we gaan ons best doen om deze alsnog te achterhalen. 

Vrijdag 25 augustus

Raven bij Psyched in Doornroosje
Na een afwezigheid van enkele jaren maakte afgelopen vrijdag Psyched haar comeback. Het dancefeest, dat voor de pandemie voor veel studenten als het laatste feest voor het introweekend gold, vond plaats in poppodium Doornroosje. Geen kroegmuziek, maar overwegend elektronisch: van sax house tot disco en trance: introlopers konden binnen enkele uren kennis maken met een breed spectrum aan Nijmeegse dancecollectieven. De foto’s vind je hier.

Donderdag 24 augustus
Botenhuisphestival bij Phocas
Voor het eerst mag studentenroeivereniging Phocas een festival houden bij haar nieuwe botenhuis aan de Spiegelwaal. Zie daar: het Botenhuisphestival, een combinatie van feesten en roeien, onder de iconische Waalbrug. Voor eerstejaars viel er van alles te doen: zo konden bezoekers hun eerste stappen nemen in hun toekomstige roeicarrière, badmintonnen, zeilen en natuurlijk dansen onder het genot van enkele biertjes. Alleen een verkoelende duik nemen was er, in verband met blauwalg die deze week geconstateerd is in het water, niet bij. De foto’s vind je hier.

Woensdag 23 augustus
S-cape feest in Doornroosje
Honderden studenten brachten woensdag voor het eerst een bezoekje aan poppodium Doornroosje, dé muziektempel van Nijmegen. Dat gebeurde tijdens het S-cape feest, waar alle studieverenigingen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen bij elkaar kwamen. Voor de gelegenheid waren alle drie de zalen geopend, studenten konden kiezen uit hitjes, house en discomuziek. Tot in de late uurtjes werd er gedanst. Gespot door onze fotograaf? Klik dan hier.

Dinsdag 22 augustus

Feesten bij Carolus Magnus
Een bezoek aan de grote studentenverenigingen van Nijmegen kan natuurlijk niet ontbreken tijdens de introductieweek. Bij de sociëteit van Carolus Magnus, de oudste studentenvereniging van de stad, is het iedere dag feest. Zo kunnen eerstejaars met hun voetjes in het zand in de voortuin, die voor deze week is omgetoverd tot een strand, en is er dagelijks een groot feest binnenin het pand. Foto’s van het feest van maandagavond zijn hier te vinden.

Sportdag FFTR, FDL & FNWI
Tijdens de sportdagen leren introlopers het diverse sportaanbod bij het Radboud Sportcentrum kennen. Na de warming-up, traditiegetrouw begeleid door mascotte RU’tje, konden deelnemers verschillende sporten uitproberen zoals schermen, atletiek, floorball en zelfs judo.

Voor de nodige verkoeling waren er twee grote zwembaden, waar de watersportverenigingen hun sporten presenteerden. Alle foto’s zijn te vinden in dit Flickr-album.

Maandag 21 augustus

Intromarkt
Een recordhoeveelheid aan gratis goodies konden introductielopers gisteren behalen op de jaarlijkse introductiemarkt. Verenigingen, politieke partijen en andere belangenorganisaties streden om de aandacht van duizenden studenten die in shifts over de markt liepen. Met de veelheid aan activiteiten, muziek en enthousiaste ouderejaars die leden proberen te werven voor hun vereniging, was het niet ondenkbaar om overprikkeld te raken.

Opmerkelijke toevoeging in de supermarkttasjes dit jaar: een fel oranje superheldencape met Nederlandse vlag eraan, die volgend jaar waarschijnlijk vaak terug te vinden zal zijn op diverse Koningsdagfeesten door het land heen. Alle foto’s van de het spektakel kun je hier bekijken en downloaden.

Kroegentochten en feesten in de Molenstraat
Veel opleidingen hebben op maandag maar een doel: introlopers gedurende enkele uurtjes zoveel mogelijk kroegen te laten verkennen. Vaak eindigden de kroegentochten bij de buitenbar van de Molenstraat of de daarbij aangesloten kroegen. Vox-fotografe Diede van der Vleuten schoot enkele plaatjes, die je hier terug kunt vinden.

Zondag 20 augustus

Aankomst station en kennismaking
De introductie is begonnen! Zo’n 4.400 eerstejaars studenten gaan een week vol feest en ludieke activiteiten tegemoet. Bij het station, op de campus en in de binnenstad verzamelen de vele mentorgroepjes, te herkennen aan de gekleurde t-shirts (hier vind je alle foto’s).

Registraties sportcentrum
Voordat het feest los kan barsten moet eerst nog de weg naar het Radboud Sportcentrum ingezet worden, waar het introbandje opgehaald kan worden. De foto’s van de registraties zijn hier te vinden.

Spellenrouler Psychologie
Om het ijs te breken organiseerde de introductiecommissie van Psychologie een spellenrouler bij SSH& complex Hoogeveldt. Visueel hoogtepunt: een heuvelige skippybal parcours waarbij deelnemers aangemoedigd werden om elkaars weg zo lang mogelijk te blokkeren. Alle foto’s van deze avond zijn hier te bekijken.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. Aaron schreef op 21 augustus 2023 om 10:21

    Mooi om te zien dat jullie voor de fotoalbums van Facebook zijn overgestapt op Flickr!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!