Literaire boyband brengt literatuur met danspasjes en zwoele blikken

26 nov 2019

Afgelopen zomer stond BOYBAND, de literaire boyband al op Lowlands. Daar werd de vijfkoppige band zo goed ontvangen dat de tent bijna uit haar voegen barstte. Aankomend weekend sluiten ze het Wintertuinfestival af in Doornroosje.

Drie van de bandleden leerden elkaar kennen tijdens hun studie Nederlands op de Radboud Universiteit. De andere bandleden kwamen ze tegen op literaire feestjes. Sinds een halfjaar staan ze samen op het podium met BOYBAND, de literaire boyband.

Hun teksten dragen ze – soms zingend – voor, vergezeld door zwoele blikken, boyband-danspasjes en sexy outfits. Alumnus en bandlid Jelko Arts: ‘We hebben alle teksten zelf geschreven. Behalve het nummer Slippertjes Gevaar, die tekst komt vrijwel letterlijk uit de Glamour.’ Voor het optreden bij het Wintertuinfestival wil de band extra exemplaren van het tijdschrift bestellen, zodat het publiek mee kan zingen. Maar zelf eentje kopen mag ook natuurlijk, om alvast de songtekst uit het hoofd te leren. Bandlid Wout Waanders: ‘Je koopt hem al voor 2 euro op glamour.nl.’

BOYBAND, de literaire boyband treedt zaterdag 30 november om 00.10 uur op in de Paarse zaal van Doornroosje.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!