Mathijs Noij nieuwe hoofdredacteur Vox

16 nov 2022

Mathijs Noij wordt per 1 januari de nieuwe hoofdredacteur van universiteitsblad Vox. Hij is de opvolger van Annemarie Haverkamp, die haar functie neerlegt.

Mathijs Noij (33) is momenteel plaatsvervangend hoofdredacteur, een functie die hij sinds 2018 bekleedt. Hij werkt ruim acht jaar op de redactie van het universiteitsblad. Noij studeerde sociale geografie aan de Radboud Universiteit en schreef daarna voor onder andere de Volkskrant en De Persdienst.

Open debat

Noij hecht veel belang aan het kritische geluid van Vox. ‘Ik neem de journalistieke rol van Vox zeer serieus. Zeker in een tijd waarin de universiteit steeds meer content zelf maakt, en die publiceert via haar eigen kanalen, is het belang van een onafhankelijk podium groot. Onafhankelijke verslaggeving stimuleert een open debat – iets dat essentieel is voor een goed functionerende universiteit.’

Vox geeft (buiten coronatijden gerekend) vier keer per jaar een magazine uit, terwijl er dagelijks artikelen worden gepubliceerd op voxweb.nl. Noij: ‘Voorlopig wil ik daar niks aan veranderen. Het papieren magazine bereikt andere lezers dan de website en andersom.’ Wel wil hij een lezersonderzoek laten doen om uit te zoeken op wat voor artikelen studenten en medewerkers precies zitten te wachten.

Elf jaar

Noij volgt Annemarie Haverkamp op, die onlangs aankondigde te stoppen als hoofdredacteur. Ze had elf jaar de leiding over de redactie. Ze blijft nog wel deeltijd in dienst als redacteur bij Vox, maar wil zich daarnaast toeleggen op het schrijven van boeken.

Bijna een jaar geleden overleed Haverkamps gehandicapte zoon Job, over wie ze achttien jaar columns en boeken schreef. ‘Het heeft mijn leven drastisch veranderd’, zei ze daar eerder over. ‘Sinds zijn overlijden heb ik scherper voor ogen waar mijn hart ligt en dat is bij het schrijven.’

Mathijs Noij begint op 1 januari als hoofdredacteur.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. Klaas Landsman schreef op 17 november 2022 om 10:11

    Beste Mathijs, hartelijk gefeliciteerd met deze benoeming en veel succes! Ik twijfel er niet aan dat je zowel de kwaliteit als de journalistieke onafhankelijkheid van Vox en Voxweb op het huidige hoge niveau zal weten te handhaven, dat aan Annemarie en in haar kielzog haar redacteuren, voorgangers, fotografen, en vormgevers te danken is.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!