Meer scholieren en meer onderzoek op de open dagen

02 nov 2017

De universiteit schenkt meer aandacht aan onderzoek op de open dagen van aanstaand weekend. Daarnaast zijn er alweer meer aanmeldingen dan vorig jaar. 8400 scholieren vulden het aanmeldformulier in.

Aanstaand weekend wordt de campus overspoeld door millennials, allemaal op zoek naar een nieuwe studie. Waar de Radboud Universiteit het vorig jaar moest doen met ongeveer 7800 aanmeldingen voor de open dagen, staat de teller nu al op zo’n 8400 scholieren. Wat deze toekomstige studenten vrijdag en zaterdag kunnen verwachten? In ieder geval meer wetenschap dan voorgaande jaren. ‘We schenken dit jaar meer aandacht aan onderzoek’, vertelt coördinator Marco Speetjens.

‘Leerlingen gaan zich steeds breder oriënteren’

Dat zien we terug in het programma. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen weten wat presentatrice Britt Dekker te maken heeft met Europees Recht? Dan kun je terecht bij een van de drie pitches van jonge wetenschappers. En in het Spinozagebouw is een wetenschapsmarkt op poten gezet, waar drie onderzoeksinstituten – het Donders Instituut, Radboud Social Cultural Research en Behavioural Science Institute – hun onderzoek presenteren.

Meer aanmeldingen

Wat ook opvalt: weer een stijging van het aantal aanmeldingen voor de open dag, een trend die de afgelopen jaren telkens aanhield. Speetjens: ‘Dat is al een jaar of vier zo, we kunnen het opvangen.’ De verklaring voor deze groei ligt voor de hand, aldus de coördinator. ‘Het is een landelijk fenomeen. Leerlingen gaan zich steeds breder oriënteren.’ Traditioneel gezien is geneeskunde het populairst. Wat dat betreft ook dit jaar geen verrassingen. ‘Voor die studie hebben zich zo’n 1850 mensen aangemeld.’

Om iedereen tegemoet te komen, werd vorig jaar een tweede open dag in het leven geroepen. Ook dit jaar kunnen leerlingen zowel op vrijdag als zaterdag terecht op de campus. Van alle aanmeldingen heeft zo’n 40 procent zich aangemeld voor vrijdag. ‘Een mooie verdeling dus’, aldus Speetjens. Hij is blij met de groei van het aantal aanmeldingen. ‘We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de Radboud Universiteit.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!