Meerdere tassen gestolen tijdens tentamens

30 okt 2019

Tentamens maken is voor de meeste studenten al niet hun favoriete bezigheid. Maar voor enkele studenten Communicatiewetenschap eindigde hun tentamen helemaal in een domper: hun tassen werden gestolen.

Maandagavond was het raak tijdens het tentamen Media & Techniek in het Spinozagebouw. ‘Na afloop stond een meisje in tranen’, vertelt student Communicatiewetenschap Nathalie Elenbaas, die deelnam aan het tentamen. ‘Haar tas, met daarin haar laptop en haar telefoon, is uit de collegezaal gestolen. Ook van minstens één ander persoon is de tas gestolen.’ Het is gebruikelijk dat studenten hun tassen bovenin de zaal achterlaten.

De diefstal op maandagavond was niet het enige incident. ‘Maandag en dinsdag zijn er meerdere tassen uit tentamenzalen gestolen’, aldus woordvoerder Martijn Gerritsen. ‘Twee van deze incidenten vonden plaats in het Spinozagebouw, één tijdens een tentamen in het collegezalencomplex.’ Ook op de schermen die onder andere in de universiteitsbibliotheek hangen, staat een melding dat er dieven actief zijn op de campus.

Buiten het zicht

Om fraude te voorkomen mogen studenten geen tassen naast zich hebben tijdens hun tentamens. Eventuele telefoons en horloges moeten eveneens opgeborgen worden in de tas. ‘Vermoedelijk is er tijdens het tentamen iemand binnengeslopen om de tassen te stelen’, vertelt Elenbaas. ‘De tassen liggen boven in de zaal buiten het zicht van de surveillanten, dus de dief kon ongezien komen en gaan.’

Om die reden heeft de universiteit de surveillanten geïnstrueerd de tassen voortaan vooraan in de collegezaal te leggen. ‘Hierdoor liggen ze niet meer onbeheerd en uit het zicht. Ook adviseren we studenten geen waardevolle spullen mee te nemen naar hun tentamens’, zegt de woordvoerder. ‘Daarnaast gaan we kijken hoe we de kans op dit soort incidenten in de toekomst kunnen verkleinen.’

3 reacties

  1. Marian Noorderwerf schreef op 31 oktober 2019 om 13:58

  2. Harm schreef op 2 november 2019 om 11:45

    Je zou verwachten dat de universiteit de studenten compenseert. De universiteit heeft immers geforceert dat de tassen op een blijkbaar onveilige plek geplaatst moesten worden.

  3. Nick schreef op 2 november 2019 om 12:26

    Het was wachten tot dit een keer zou gebeuren. Vreselijk dat mensen niet van andermans spullen af kunnen blijven.
    Er zal door de universiteit echt wat maatregelen genomen dienen te worden om dit soort incidenten uit te sluiten.
    Ik vind het overigens bijzonder raar dat de tassen niet in het zicht van de eigenaar danwel de surveillant gelegd worden. Ik Leg mijn tas tijdens examens altijd ten minste in het zicht. Ik raad dit iedereen aan.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!