Met de trap naar de twintigste

06 feb 2018

Je ziet het niet vaak: mensen die in het Erasmusgebouw de trap pakken in plaats van de lift. Om lopen te stimuleren, gingen maandag meer dan veertig mensen te voet naar de twintigste verdieping. En dat ging snel.

Slechts twee verdiepingen op hoeven en toch met de lift gaan; dat gedrag wil de organisatie van ‘betrapt’ tegengaan. Maandag begon een campagne om traplopen te stimuleren. Medewerkers en studenten van het Erasmusgebouw liepen daarom helemaal tot de twintigste verdieping.

Het project komt voort uit de Proeftuin voor duurzaamheid. Campusbewoners werd gevraagd met oplossingen en ideeën te komen voor een duurzamere campus. Het idee om meer trappen te lopen en minder met de lift te gaan slaat twee vliegen in één klap: het is gezond én je verbruikt minder energie.

Onder de indruk

Organisator Ilja Kramer van de Dienst Marketing en Communicatie is tevreden over de aftrap. Meer dan veertig mensen deden mee, onder wie de decanen van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen en Letteren en de voorzitter van het college van bestuur. ‘Waar ik vooral van onder de indruk ben is hoe snel ze op de twintigste verdieping stonden, we konden het bijna niet bijhouden!’

[kader-xl]Met de traploopchallenge houden deelnemers tot 5 maart bij hoeveel trappen ze hebben gelopen. Wie meedoet, maakt kans op een WakaWaka solar lamp. [/kader-xl]

3 reacties

  1. Jos Joosten schreef op 6 februari 2018 om 17:18

    Is het een deel van de geheime agenda achter dit plan dat de liften in het Erasmusgebouw weer eens een absoluut dieptepuntje in beschikbaarheid kenden? Alom klachten over de enorme wachttijden bij de lift, vandaag!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!