NEC presenteert nieuwe speler in Sportcentrum

11 sep 2018 ,

NEC kwam dinsdagochtend naar het Radboud Sportcentrum. Niet om te voetballen, maar om de nieuwe speler Mike Trésor Ndayishimiye (19) te presenteren.

Nee, het nieuwe talent van NEC is geen student van de Radboud Universiteit. Toch wordt de Vlaamse aanvaller Mike Trésor Ndayishimiye (Anderlecht) dinsdagochtend gepresenteerd in het Sportcentrum aan de Heijendaalseweg. ‘Hij is jong, pas negentien jaar’, luidt de verklaring van NEC-baas Wilco van Schaik. ‘Studentenleeftijd.’

Rood, groen, zwart

De Nijmeegse voetbalclub reisde de afgelopen zomer langs verschillende plekken in de stad – Stevenskerk, basisschool NSV – om nieuwe spelers te presenteren. Doel: Nijmegen meer betrekken bij NEC. Uiteraard hoopt de club ook nieuwe supporters te werven, waaronder dus op de universiteit.

Sophie van den Berg, kandidaat-bestuurslid van studentenvoetbalvereniging FC Kunde, overhandigt het nieuwe NEC-talent om iets over negen zijn rood-groen-zwarte shirt. Speler Mike Trésor Ndayishimiye, die ter plekke het contract tekent, geeft toe nooit eerder op de universiteit te zijn geweest. Hij zegt de Nijmeegse club NEC te verkiezen boven topclubs als Monaco en Liverpool vanwege de ontwikkelmogelijkheden in de Waalstad.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands