Nieuwe corona-maatregelen: onderwijs afgelast

12 mrt 2020

Donderdagmiddag kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, op basis van advies van het RIVM. De universiteit volgt de overheidsadviezen.

Bijeenkomsten met meer dan honderd mensen gaan per direct niet door, zoals de voorlichtingsbijeenkomsten voor masteropleidingen deze donderdagavond en de bachelor open dag van 23 maart. Colleges met meer dan honderd studenten gaat de universiteit proberen op een andere manier te organiseren, bijvoorbeeld op afstand. Aanwezigheidsverplichtingen in het onderwijs vervallen. Wel streeft de universiteit ernaar toetsing zoveel mogelijk door te laten gaan, daar volgt dinsdag meer informatie over.

De universiteit adviseert medewerkers zoveel mogelijk thuis te werken. Als mensen verkoudheidsklachten of koorts hebben, moeten ze sowieso thuis blijven, zoals de RIVM-richtlijnen voorschrijven. Het Cultuurcafé sluit per direct, in de kantines van het Huygensgebouw, het Gerecht en de Refter kunnen vanaf begin volgende week alleen nog maar maaltijden worden afgehaald. De gevolgen voor activiteiten op het sportcentrum waren op donderdagavond nog niet duidelijk.

De maatregelen blijven in ieder geval tot eind maart van kracht.

UPDATE 20.15 uur: Al het onderwijs op de Radboud Universiteit gaat vrijdag de 13e niet door, inclusief tentamens. Op vrijdag komt de universiteit met nadere berichtgeving.

UPDATE 20.45 uur: Vanaf vrijdag is het sportcentrum gesloten. Ten minste tot en met 31 maart blijven de deuren gesloten.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!