Nieuwe sport in het Sportcentrum: touwtjespringen

24 nov 2017

Goed nieuws voor wie nog wel eens terugverlangt naar die zorgeloze tijd op het schoolplein: in het Sportcentrum kun je sinds deze week ook touwtjespringen. Alleen heet het nu Ropeskipping en gaat het verder dan het touwtjespringen dat je kent van de basisschool. 

Doodvermoeiend is het: touwtjespringen. En helemaal onder de bezielende leiding van touwtjespringdocent Eric Herber. In het Sportcentrum leert hij sporters hoe ze hun kracht, snelheid, lenigheid én uithoudingsvermogen kunnen verbeteren door op een creatieve manier te springen. Maar het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ropeskippen gaat gepaard met complexe figuren en ingewikkelde sprongen. Herber noemt het zelf ‘fokking leuk’.

Het Radboud Sportcentrum had al ruim tachtig sporten en sinds deze week kun je er dus ook terecht voor Ropeskipping. Voor wie weinig heeft met touwen, maar wel graag zijn/haar jeugd wil herbeleven, is er ook Hoopdance. De Hoopdance-juf combineert het ouderwetse hoelahoepen met dans.

(Foto op de homepage: bokser Luc van Dam (midden) bereidt zich in 1947 voor op een wedstrijd. Foto Ben van Meerendonk / AHF, collectie IISG, Amsterdam)

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!