Nieuwe Vox – vol met brieven – vanaf vandaag verspreid aan huis en op de campus

17 dec 2020

2020 was het jaar van de liefde. 2020 was het jaar van de verhuizing. 2020 was het jaar van het boek dat er eindelijk kwam. De nieuwe Vox staat boordevol brieven van studenten en medewerkers over hún jaar 2020. Het c-woord komt in deze kersverse uitgave niet voor.

Voor het eerst in maanden verschijnt deze week een nieuwe (papieren) Vox. Het magazine komt niet alleen in de bakken op de campus te liggen, maar wordt ook per post bezorgd bij studenten en medewerkers. Immers: wie komt er deze dagen nog naar de universiteit?

Het magazine staat in het teken van het gekke jaar 2020. Maar we gaan het nu eens níet hebben over de pandemie. 2020 was zo veel meer. Het was ook het jaar van nieuwe liefdes, verhuizingen, diploma-uitreikingen en wetenschappelijke ontdekkingen. Er werden kinderen geboren, boeken geschreven en banen gevonden.

Brieven

Enige weken geleden vroegen we Radboudianen hun persoonlijke hoogtepunt met ons te delen. Al die brieven vormen de basis van de december-Vox. Historicus Lennert Savernije schrijft hoe hij in februari ijs zag drijven in St.-Petersburg, projectmedewerker Joël Hendrix legt uit hoe ze de perfecte macarons bakte en Wilma de Koning, vicevoorzitter van het college van bestuur, deelt haar verdriet om haar overleden hond Bluf.

Maar er zijn ook interviews met scheidend hoogleraar Jan Jonker, student Mike Foppen die een wegrecord rende, student Lotte Dirchs die zichzelf leerde kennen tijdens een topmodellenwedstrijd en de Syrische tandarts Omar Najem die neerstreek in Nijmegen-Oost. De redactie ging bovendien op zoek naar wetenschappers die zich niet bezighielden met HET virus, maar zich het hoofd braken over andere essentiële vraagstukken. En we doken nog eens in de ‘kwestie bisschoppen’. Wat ging er nu precies mis? Waarom verbraken de katholieken juist nu de band met de Radboud Universiteit? Al in 2005 werd de kiem gelegd voor het conflict dat dit jaar leidde tot een definitieve scheiding tussen kerk en universiteit.

Actueel nieuws

Het magazine wordt de komende dagen aan huis verspreid en er komen exemplaren te liggen in de bakken op de campus. Wie Vox heeft gemist en graag een nummer wil ontvangen, kan een mail sturen naar [email protected]. De pdf online lezen kan natuurlijk ook. De decemberspecial verschijnt ook in het Engels.

Het actuele nieuws over de maatregelen van het kabinet en de gevolgen daarvan voor de universiteit, is natuurlijk zoals altijd te vinden op deze website.

Heb je op 24 december nog geen Vox ontvangen? Laat het weten via [email protected].

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!