Nijmeegs life sciences-bedrijf Modiquest winnaar Mercator Award 2011

29 nov 2011

Maandag 28 november is de Mercator Award uitgereikt aan het Nijmeegse life sciences-bedrijf Modiquest. Het bedrijf werd, in 2004, vanuit het universitair onderzoek naar ziekten als reuma opgericht door Nijmeegse onderzoekers. Een van hen, dr. Jos Raats, is nu Modiquest-directeur. Hij werkt nu met 14 medewerkers met een universitaire/hbo-opleiding aan de ontwikkeling van diagnostica en andere medische producten/diensten, vooral gericht op auto-immuun-ziekten.

Mercator Award 2012De Mercator Award for Knowledge-based Entrepreneurship wordt om de twee jaar uitgereikt aan het sterkste jonge spin off-bedrijf van de Radboud Universiteit Nijmegen, het UMC St Radboud en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Eerdere winnaars waren Mercachem en NovioGendix.
Dit jaar werden door een onafhankelijke jury vier succesvolle kennisbedrijven genomineerd, die zich op  28 november 2011 presenteerden in het Science-to-Business-café van de Radboud Universiteit. Na een kort juryberaad werd de winnaar bekend gemaakt door jury-voorzitter dr. Anton Franken, vice-voorzitter van het CvB van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij reikte maandagavond samen met Bert Jeene, wethouder EZ van de gemeente Nijmegen, aan Modiquest-directeur Jos Raats de Mercator Award 2011 uit: een bedrag van € 5.000,- en een bijzonder kunstwerk
(foto Paul van de Looi).

Kennisbasis

Alle kandidaten voor de Mercator Award 2011 voldeden aan de eis van een sterke kennisbasis gericht op nieuwe producten en diensten. Die vormen ook de basis voor nieuwe werkgelegenheid, meer innovaties en het ontstaan van nieuwe bedrijven die de regionale economie versterken. De vier genomineerde bedrijven hebben inmiddels een sterke positie in de markt bereikt, onder andere in life sciences, medische technologie en maatschappelijk onderzoek. Het gaat om de volgende genomineerde bedrijven:

 

  • Artinis Medical Systems, gevestigd in Zetten, heeft zijn oorsprong in het UMC St Radboud en is opgericht door twee vroegere UMC-medewerkers, nu directeuren van Artinis: dr. Willy Colier en ir. Roeland van der Burght.
  • Modiquest, gevestigd in Nijmegen op de campus, is ontstaan uit en werkt onder meer samen met het biochemisch en medisch onderzoek van de Radboud Universiteit en het UMC St Radboud; directeur: oud RU-student/UMC-medewerker dr. Jos Raats.     
  • ResearchNed, gevestigd in Nijmegen, opgericht door mevr. dr. Anja van den Broek, voorheen als onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen; mede-directeur is Radboudalumnus drs. Wouter van Casteren.
  • Spierings Medische Techniek, gevestigd in Nijmegen en opgericht door drs. ir. Pieter Spierings, die eerder werkte bij de afdeling orthopedie van het UMC St Radboud. Spierings Medische Techniek:

Voor meer informatie:
Over Modiquest, http://www.modiquest.com/ , directeur Jos Raats, e-mail: jraats@modiquest.com 
Over de Mercator Award: Hein van der Pasch, directeur Mercator Incubator Nijmegen, e-mail: h.vanderpasch@ubcnijmegen.nl  

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!