Nijmeegse kroegen gaan met corona-polsbandjes werken

13 okt 2021

Zonder gedoe de kroeg in: dat kan vanaf aankomende vrijdag ook in Nijmegen. Bij cafés in het centrum van de stad volstaat een corona-polsbandje als toegangsbewijs. De bandjes zijn in ieder geval te krijgen bij speciale checkpoints aan de Molenstraat en Grote Markt.

Mensen die bij zo’n checkpoint een QR-code met vaccinatiebewijs of negatief testbewijs laten zien, krijgen zo’n bandje. Daardoor hoeven zij niet langer in de rij te staan voor kroegen om daar ook nog eens hun QR-code te zien en kunnen ze makkelijker van café naar café hoppen.

Steeds meer steden maken inmiddels gebruik van polsbandjes tijdens stapavonden. Afgelopen weekend maakte Arnhem al een start met de bandjes en nu is ook Nijmegen overstag. Deze week liet Dennis Dekkers, voorzitter van de Nijmeegse afdeling van Koninklijke Horeca Nijmegen, al doorschemeren dat alle seinen op groen stonden.

Ook de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls toonde zich positief, maar benadrukte dat de bal bij de horeca lag. ‘Ze moeten wel opschieten met dit plan’, zei Bruls met een knipoog naar de coronatoegangsbewijzen. ‘Straks zijn die bandjes al niet meer nodig.’

Controle aan de deur

Er komt nu in ieder geval een speciale checkpoint in de Molenstraat en een op de Grote Markt. In welke delen van de stad de bandjes dan precies gebruikt kunnen worden, welke cafés meedoen aan de actie en voor welke avonden de bandjes gaan gelden? Dat is allemaal nog onduidelijk.

‘Het is aan de horeca om over die details na te denken’, aldus Bruls in een eerder artikel van De Gelderlander. ‘Feit is wel dat je die bandjes niet in het hele centrum, bijvoorbeeld overal binnen de singels, kunt inzetten. Je moet voor bepaalde afgebakende uitgaansgebieden kiezen. Er is dan overigens nog steeds controle aan de deur nodig bij horeca. Daar moet bekeken worden of bezoekers een bandje of toegangscode hebben.’

Dit artikel is een bewerking van een eerdere artikel van Stephen Friedrichs in De Gelderlander

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!