Nijmegen vierde studentenstad van ’t land

13 okt 2014

In Nijmegen is iets meer dan 10 procent van alle inwoners student: van de ruim 168.000 Nijmegenaren zijn er ruim 17.000 inwoners die studeren aan de universiteit of de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dat blijkt uit de onlangs verschenen monitor studentenhuisvesting.

Infographic: Tim van Ham, via Infogr.am
Infographic: Tim van Ham, via Infogr.am

Het aantal studenten aan de universiteit en de hogeschool is in Nijmegen ruim 33.000, een groot deel ervan is thuiswonend, of woont wel op kamers maar niet in de stad. De monitor signaleert een dalende trend van het aantal uitwonende studenten dat in zijn of haar studiestad woont, met name in Groningen, Maastricht en Utrecht.

Met een aandeel van iets meer dan 10 procent is Nijmegen de vierde ‘studentenstad’ van het land. Delft is met bijna 12 procenten studenten onder zijn inwoners iets studentikozer, Wageningen en Groningen spannen de kroon met ruim 16 procent inwoners in het hoger onderwijs. Amsterdam telt absoluut het hoogste aantal student-inwoners (ruim 52.000), maar die weten in de stad met ruim 800.000 inwoners minder te domineren (bijna 6,5 procent).

Opvallend in de monitor is het grote verschil in buitenlandse studenten dat in de studiestad woont. Met 3.464 buitenlandse studenten is Maastricht relatief gezien koploper. In absolute cijfers staat ook hier Amsterdam bovenaan, met ruim 4.200 buitenlandse studenten onder zijn inwoners. In Nijmegen is dit aantal 907. / Paul van den Broek 

0 reacties

  1. Oudste schreef op 13 oktober 2014 om 16:18

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!