Op date met een robot op het Science Festival

24 apr 2018

Speeddaten met een robot, levensgrote 3D-harten van dichtbij bekijken en stikstof ijs eten. Het is een greep van de activiteiten die bezoekers van het Science Festival maandagavond in het Huygensgebouw konden doen. Het festival, georganiseerd door Cultuur op de Campus en de studieverenigingen van de bètafaculteit, stond in het teken van de impact van technologie. Er waren lezingen, er was muziek en bezoekers konden kennismaken met de nieuwste snufjes, zoals Google Glass en de HoloLens. Vox nam een kijkje en maakte bovenstaande reportage.

3 reacties

  1. Take Marifat schreef op 24 april 2018 om 20:15

    Deze robot heb ik gisteravond niet ontmoet, een gemiste kans.
    Hoofdzakelijk bestond het Science Festival in het Huygensgebouw uit luidruchtige optredens van een zeer matige muziekband. Verder uit pseudowetenschappelijke verhaaltjes in het Amerikaans-Engels, waarnaar vrijwel niemand luisterde. Alleen zuipen, snuiven en in het luchtledige kwekken…
    Interessant blijft welke bedrijven deze “science” financieren. Ik heb Tesla, Olympus, Google en Microsoft rijkelijk vertegenwoordigd gezien. In elk geval waren het alle Amerikaanse bedrijven, die met naam en toenaam werden vermeld.
    Is hier ook sprake van het Dagobert Duck-effect?

    • Ninja schreef op 25 april 2018 om 09:59

      Hoi Take,

      Het lijkt erop alsof de insteek van het festival niet helemaal duidelijk voor je was. De bedoeling van het festival is om mensen kennis te laten maken met technologieën waar ze nog niet eerder de kans voor hebben gekregen en deze uit te proberen. Vandaar bijvoorbeeld de Google Glass en HoloLens. Dit heeft niks met geld of sponsoring te maken. Verder willen we de bezoeker aan het denken zetten over nieuwe technologieën zoals wearable tech, neural network art en 4d serious games. Alle mensen die hebben geholpen bij het festival om deze dingen aan de bezoeker uit te leggen, waren grotendeels studenten die zelf met deze technologie werken. Niks qua bedrijven, in ieder geval. En één slide in een PowerPointje is ook geen gegeven dat Tesla het festival sponsort.
      Ook weet ik niet waar je het zuipen en snuiven vandaan haalt. Dit impliceert dat er ongehoord gedrag is vertoond tijdens deze activiteit, wat onwaar is.
      Ik kan nog wel meer zeggen, maar ik denk dat het meeste al gezegd is: de band is natuurlijk een kwestie van smaak.

  2. Ernst Bakker schreef op 25 april 2018 om 18:18

    Dag Ninja,
    Het lijkt erop dat de ernst van de situatie jou nog niet helemaal duidelijk is. Er zijn opnieuw allerlei genodigde fake wetenschappers opgevoerd die een vaag verhaaltje zijn komen houden in het Huygensgebouw. De Radboud Universiteit Nijmegen is overgenomen door een stel Amerikaanse criminelen die van toeten noch blazen weten. Er zijn genetische kopieën gefabriceerd van diverse hoogleraren en studenten, die veelal mank lopen en binnen de kortste keren ernstige gezondheidsproblemen krijgen, variërend van hartfalen tot dementie.
    Ik kan natuurlijk nog veel meer zeggen, maar daarvoor verwijs ik naar de internationale pers.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!