Penningmeester Slow doet kasgreep van tienduizenden euro’s

13 mei 2019

De penningmeester van tennisvereniging Slow heeft tienduizenden euro’s van de rekening van zijn vereniging gehaald en is sindsdien spoorloos. Dat bevestigt de secretaris van de vereniging tegenover Vox.

Vorige week woensdag was er een zogenoemde kascontrole van tennisvereniging Slow. Nadat de penningmeester daar niet kwam opdagen namen de andere leden van het bestuur contact op met hun bank. Die wist hun het schokkende nieuws te vertellen dat er een groot bedrag van de rekening was gehaald.

‘Om hoeveel geld het precies gaat weten we nog niet’, reageert secretaris Loes Royakkers. Volgens anonieme berichten zou het om een bedrag van rond de 40.000 euro gaan. ‘Dat zou heel goed kunnen kloppen’, zegt Royakkers. ‘Het gaat in ieder geval om tienduizenden euro’s.’ Sinds vorige week woensdag is er niks meer vernomen van de verdwenen penningmeester.

Aangifte

De vereniging heeft aangifte gedaan bij de politie, die een onderzoek is gestart. Ook is er contact geweest met de universiteit en de hogeschool. ‘Het enige wat we nu kunnen doen is zo veel mogelijk hulp vragen aan verschillende instanties’, aldus Royakkers. De leden van de vereniging zijn per mail geïnformeerd over de vermissing en de kasgreep.

Over de gezochte student, die aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen studeert, wil Royakkers weinig kwijt. ‘Achteraf worden wel bepaalde dingen duidelijk. Maar natuurlijk hadden we dit niet zien aankomen.’

Update 13 mei 2019, 19.15 uur. De betreffende penningmeester van tennisvereniging Slow laat telefonisch weten dat hij in Nederland verblijft en niet ondergedoken is. Wel wil hij ‘met rust gelaten worden’. Hij heeft de afgelopen weken met meerdere leden van de vereniging contact gehad, zegt hij. De beschuldigingen van Slow dat hij tienduizenden euro’s uit de kas heeft gestolen, wil hij bevestigen noch ontkennen. ‘Daarop geef ik geen commentaar.’ 

1 reactie

  1. Doeterniettoe schreef op 14 mei 2019 om 09:55

    Wat enorm verdrietig; voor de vereniging, maar ook voor de penningmeester. Zo jong nog en dan zo’n stomme zet doen…

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!