Personeelstekort zat De Refter in de weg, maar er gaan snel weer meer counters open

24 jun 2022

Liefhebbers van (vegan) burgers of ramensoep komen de laatste maanden lang niet altijd aan hun trekken in de Refter. Het universiteitsrestaurant kampte met personeelstekort – een nasleep van corona. De manager belooft dat er snel weer meer counters open gaan.

Met de opening van de vernieuwde Refter in 2019 kon de fijnproever op de campus zijn hart ophalen. Hamburgers van de Green Egg-barbecue, verse wokmaaltijden en Italiaanse pizza’s behoorden opeens tot het gastronomische aanbod.

Tot corona kwam in 2020. Twee jaar lang was de Refter afwisselend gesloten en gedeeltelijk geopend, vaak met beperkende maatregelen. Veel studenten die als bijbaan in de Refter werkten pakten hun biezen en gingen elders aan de slag.

Efficiënter en flexibeler

Sinds het loslaten van de coronamaatregelen is het personeelstekort terug te zien in het universiteitsrestaurant: op veel momenten kunnen bezoekers slechts bij de helft van de counters terecht voor een maaltijd. Wat daarnaast meespeelt, aldus manager Rens Janssen, is dat de vraag nog niet zo groot is als voor corona. ‘Veel mensen werken of studeren nog thuis.’

Om met minder personeel efficiënter en flexibeler te kunnen werken, zijn er een aantal maatregelen genomen. Zo is het espressoapparaat met piston vervangen voor een volautomaat en verkoopt de universiteit bij cateringaanvragen vaker ingekochte producten of maaltijden. In de Refter worden de broodjes nog wel vers bereid, benadrukt Janssen.

Inwerken

‘Inmiddels hebben we weer voldoende personeel’, verzekert de manager. Het vaste personeel bleef tijdens corona in dienst van de universiteit, maar de restauratieve diensten werken daarnaast met negentig studentmedewerkers. De afgelopen maanden zijn gebruikt om die vacatures weer in te vullen.

Er gaat echter wat tijd overheen voordat een studentmedewerker volop meedraait in de Refter, legt Janssen uit. Vooral de studenten die eten bereiden moeten ingewerkt worden. ‘Daar zijn we nu volop mee bezig.’

De manager hoopt dat de Refter de komende maanden weer volop gaat draaien. Of in het nieuwe collegejaar alle counters altijd weer open zullen zijn, durft Janssen niet te beloven. ‘Maar in ieder geval vaker dan nu het geval is.’

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. Medewerker schreef op 24 juni 2022 om 16:25

    “Wat daarnaast meespeelt, aldus manager Rens Janssen, is dat de vraag nog niet zo groot is als voor corona. ”

    Het is een beetje een kip-ei verhaal, maar juist door het erbarmelijke aanbod blijf ik weg uit de Refter. Hetzelfde geldt voor de URD in het Huygensgebouw. Wanneer ik gasten ontvang, vind ik het beschamend om ze een lunch aan te bieden met zulk een karig aanbod.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!