Student Cultuur

Publieksprijswinnaar Roos van Nijmegen: ‘Ons eerste nummer is nog steeds mijn favoriet’

06 jun 2023 ,

Studentenband De Gang van Zaken timmert hard aan de weg. De groep ging tijdens de finale van bandjescompetitie Roos van Nijmegen met de publieksprijs naar huis. Vox volgde de muzikanten.

Twee jaar geleden deden de studenten ook al mee met de Roos van Nijmegen, dit jaar waren ze terug. ‘We hebben veel gerepeteerd en nieuwe ideeën verwerkt om een betere show neer te zetten’, vertelt leadzanger Ole Mieras van De Gang van Zaken voor aanvang van de finale op 18 mei. De bandleden zijn gek op Doornroosje: ‘Het podium waar we vanavond staan is het podium waar we als eerst in deze formatie hebben gespeeld.’

Vox volgde de bandleden tijdens de competitie. Ole Mieras en gitarist Matthijs van Roddenhof, de oprichters, vertellen dat ze bij elkaar in huis woonden en zo elkaars muzikale talent ontdekten. Van Roddenhof: ‘Het eerste nummer dat we schreven, ging over het ontdekken van een nieuwe stad en is nog steeds mijn favoriete nummer.’ Toen de twee meer liedjes begonnen te maken en ambities kregen om op te treden kwamen basgitarist Pim van Ringelestijn, saxofonist Gijs van Amerom en drummer Niels Roos erbij.

Met vierhonderd bezoekers was de kleine zaal van Doornroosje tijdens de finale in mei stijf uitverkocht. Naast De Gang van Zaken streden drie andere acts om de prijs: DAN Mango, The Vonks en de uiteindelijke winnaar Femme Fugazi. De Gang van Zaken werd tweede, maar ging dus ook met de publieksprijs naar huis.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!