Quarantainecolumn (7): Kneusjes

15 mei 2020

Binnen blijven, online colleges volgen, sociale onthouding. Hoe doen studenten dat? In deze wisselcolumn schrijven studerende medewerkers van Vox over hun leven in tijden van corona. Denise Roodbeen, student Engelse taal en cultuur, ziet haar huis veranderen in een jungle.

Hoewel ik voorheen wel content was met mijn twee huisgenoten, zijn ze inmiddels gedwongen mijn nieuwe beste vrienden. We zijn een soort bij elkaar geraapt gezin, met een iets te neurotische moeder, een gekke tante en een fragiele oma. Samen met onze aanhang wordt de gemiddelde woensdagmiddag snel een typische kringverjaardag, en een zondagavond verandert spontaan in een spelletjesavond.

De eerste dagen thuis moesten we allemaal nog even aan elkaar wennen en peilen hoe we het verstandigst met de situatie om konden gaan. De voorzichtigheid is ondertussen gewenning geworden, en inmiddels zijn we allemaal lichtelijk verslaafd geraakt aan een nieuwe hobby: planten. Via plantje.nl bestelden we allemaal een doos vol zogenaamde “kneusjes”: planten te lelijk voor de winkel, en die voor een klein prijsje als een verrassingspakket jouw kant op komen. Mijn kamer telt inmiddels meer planten dan studieboeken, en ook mijn huisgenoten zitten in hun eigen privé-jungle te studeren.

‘Mijn kamer telt inmiddels meer planten dan studieboeken’

Een wandeling door de stad resulteert meestal in de aankoop van een nieuwe leuke groene vriend, die bij thuiskomst al snel welkom wordt geheten door de rest van het gezin. Op ons balkon is nu niet veel ruimte meer over om te zitten, want onze moestuin heeft prioriteit gekregen. Het wachten is op de eerste eigen gekweekte tomaat, die dan waarschijnlijk eindigt in een nieuw potje om een tweede tomatenplant van te kweken.

Onze andere hobby, bier drinken, zijn we ook niet verleerd. Om de kroeg in huis te halen, organiseerden we een kroegentocht. De badkamer werd Badcafé, de gang Halle Babbe, de woonkamer veranderde in Cafébo en mijn eigen kamer werd de Billapong. Overal werden we verwelkomd met een shotje en speelden we de klassieke kroegspellen zoals beerpong en bussen, maar mijn persoonlijk favoriet van de avond was toch met zes man in onze kleine badkamer 30 Seconds spelen.

Of onze versterkte vriendschap een gevolg is van een gebrek aan beter gaan we ontdekken als deze crisis voorbij is, maar voor nu blijft ons gezinnetje nog goed voor elkaar zorgen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!