Quarantainecolumn (8): Hobby’s

19 mei 2020

Binnen blijven, online colleges volgen, sociale onthouding. Hoe doen studenten dat? In deze wisselcolumn schrijven studerende medewerkers van Vox over hun leven in tijden van corona. Joos de Ruiter, student Engelse taal en cultuur, heeft al haar oude hobby’s weer opgepakt.

Vijf jaar geleden vertrok ik uit mijn ouderlijk huis in Maastricht, op naar een nieuw avontuur in Nijmegen. Maar door al het nieuws wat bij dat avontuur kwam kijken liet ik veel dingen achter in Limburg. Nu ik alweer twee maanden thuis-thuis ben, heb ik ruim de tijd gehad om die oude hobby’s weer te op te pakken.

Zo heb ik bijvoorbeeld ruim tien jaar pianoles gehad, en ook een aantal jaar gitaar- en zangles. Maar toen ik naar Nijmegen verhuisde, heb ik piano noch gitaar meegenomen. Mijn oude kennis is gelukkig niet verdrongen door alle Shakespearesonnetten en taalkundige theorieën. Met een beetje oefening kwam alles weer terug: Chopin en Tsjaikovski op de piano, Taylor Swift en The Beatles op gitaar. Nu kunnen mijn vader en zus op alle uren genieten van mijn (zeer middelmatige) gepingel.

‘Mijn reading challenge van 40 boeken ben ik nu al ruim gepasseerd’

Maar wat ik verreweg het meest heb gedaan de afgelopen twee maanden is lezen. Voor mijn studie moet ik verplicht veel lezen, waardoor ik in mijn vrije tijd meestal geen zin meer heb om een roman op te pakken. Dat vond ik altijd jammer, omdat ik vroeger juist een enorme boekenwurm was. Nu lees ik zo mogelijk meer dan toen! Mijn reading challenge van 40 boeken, die ik de afgelopen paar jaar meestal niet haalde, ben ik nu al ruim gepasseerd. Als mijn vader niet weet waar ik ben, is de hangmat (met een boek) altijd een goede gok.

Natuurlijk is de reden voor deze quarantaine niet leuk, maar ik vind thuiszitten niet zo erg als veel andere mensen. Het heeft me de tijd en ruimte gegeven om dingen te herontdekken waar ik het in mijn dagelijks leven te druk voor had. Dus: als je je verveelt, denk dan eens terug aan hobby’s die je had als kind of tiener. Misschien (her)ontdek je wel een echte passie!

1 reactie

  1. Loes schreef op 25 mei 2020 om 11:26

    Helaas heb ik mijn hobby tijdelijk moeten opgeven. Mijn grote hobby/passie is koorzingen in een groot a capella koor. Sinds maart mogen we niet meer bij elkaar komen. Met de huidige richtlijnen (1,5 meter) en de rol die aerosolen kunnen spelen bij besmetting (wordt nog onderzocht), zit het er ook voorlopig niet in om weer samen te zingen. Ook alle geplande evenementen waar we aan deel zouden nemen dit jaar, zijn geannuleerd.
    Natuurlijk zie je overal op social media “virtual choirs” verschijnen en ook wij houden zoom-repetities. Maar dat is maar een zeer mager surrogaat. Want je zingt immers nog steeds niet samen. Je staat alleen te zingen en je hoort alleen jezelf. Leuk (NOT).

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!