Radboud by Night veel groter dan vorig jaar

17 apr 2019

Meer dan dertig verenigingen doen donderdagavond mee aan Radboud by Night, een nachtelijk feestje op de campus. Docenten en ook collegevoorzitter Daniël Wigboldus draaien hun favoriete plaatjes.

Het is weer eens wat anders dan studeren in de UB: met een lasergun over de campus rennen of gaan zitten voor een Game of Thrones-marathon. Donderdagavond is Radboud by Night, een samensmelting van de Campusnacht en de Nacht van de Professoren. Het evenement bestaat pas sinds vorig jaar in zijn huidige vorm. De avond wordt georganiseerd door de USR, in samenwerking met Student Life Events en de studentenverenigingen.

BarBeer

‘Vorig jaar was een beetje een testronde’, zegt USR-lid en medeorganisator Niels Hoek. ‘De avond werd goed bezocht, dus dit jaar hebben we kunnen uitbreiden.’ Morgenavond doen 35 studie- en studentenverenigingen mee. Het zijn de studenten die de programmering bepalen. Bij de BarBeer knipt een kapper terwijl de klant nipt aan een biertje, tijdens de rollerdisco speelt eighties-muziek.

‘We willen een leuke mix neerzetten van relaxende, sportieve, culturele én feestactiviteiten, zodat iedere student zich thuis kan voelen’, aldus Hoek. In de SkyLounge kunnen deelnemers ontspannen terwijl iemand voorleest, voor actie is er het spelletje capture the flag in het bos.

Dit jaar zijn voor het eerst niet alleen het Erasmusgebouw en het Collegezalencomplex tot in de late uurtjes open, maar ook het sportcentrum. Studenten kunnen daar donderdagavond glow-in-the-darkvoetbal spelen, schermen, knotsballen of een hiphop-workshop volgen. De Refter blijft de hele avond open, zij het met een beperkt menu: frietjes, (veganistische) burgers en broodjes kroket of frikandel. Bier, wijn en fris zijn te koop bij de verschillende bars.

Feestbeesten

De avond eindigt met een feest in het Cultuurcafé en de verdieping eronder, die op donderdagavond wordt omgedoopt tot The Basement. Verschillende docenten zijn uitgenodigd om hun favoriete plaatjes te draaien, waaronder collegevoorzitter Daniël Wigboldus. Ze hebben allemaal een cursus dj’en gevolgd om op de avond zelf ook echt goed te kunnen klinken. Voor de feestbeesten komen er aan het einde twee professionele dj’s: Dezzinski en LY$AH.
‘De campus ondergaat een ware transformatie op donderdagavond’, aldus Hoek. ‘Studenten zullen de campus en hun docenten in een ander licht zien, letterlijk en figuurlijk.’

Radboud by Night begint donderdagavond 18 april om 20.30 uur. Toegang is gratis, maar neem om eten en drinken te kopen wel je pinpas (geen cash) en je ID mee. Meer informatie vind je hier en een het volledige programma hier

1 reactie

  1. Sjors schreef op 18 april 2019 om 13:01

    Tien cent per aankoop naar het goede doel? Dat is niet heel erg handig. Een keer tien bier kopen levert zo tien cent op, terwijl tien losse biertjes kopen een euro oplevert.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!