Radboud Rocks: ‘Ik voel me jong en aantrekkelijk’

17 mei 2013

Als verzopen katjes liepen studenten, medewerkers en hun familieleden gisteravond over het zompige festivalterrein van Radboud Rocks. Racoon en Ilse DeLange waren er voor de meezingers; Rapper Fresku bracht de sfeer er goed in met een fles in zijn broek en zijn shirt omhoog.

De poncho's doen het goed op Radboud Rocks. Foto: Dick van Aalst
De poncho’s doen het goed op Radboud Rocks. Foto: Dick van Aalst
Twee podia, een brassband en allerlei eetstandjes. De campus heeft er vanavond in park Brakkenstein een waar festivalterrein bij. De sneaker- en ballerinadragers hebben het zwaar. Het gras is veranderd in één grote modderpoel. Geen wonder dat veel slimmeriken op de valreep nog laarzen hadden gekocht. Schoenenwinkels in de buurt van de universiteit hebben waarschijnlijk nog nooit zoveel laarzen in één dag verkocht.
Fresku heeft een topavond tussen de studentes. Foto: Dick van Aalst
Fresku heeft een topavond tussen de studentes. Foto: Dick van Aalst
Line up Bij de optredens van Racoon en Ilse DeLange staan bezoekers van alle leeftijden gezamenlijk mee te zingen. Fresku is duidelijk voor een jonger publiek. Met een fles in zijn broek en zijn shirt omhoog, weet de rapper de sfeer er goed in te brengen. Voor student Julian Gelens was Fresku de doorslaggevende factor om een kaartje te kopen. ‘De andere artiesten zijn niet helemaal mijn genre.’ Wie echt een feetje weet neer te zetten is het Broken Brass Ensemble. Waar de gasten ook staan op het terrein, het publiek gaat los. Marijn Schippers is vanavond mee met zijn zus. Hij vindt de brassers de toppers van de avond. ‘Hun muziek spreekt aan en zij weten het publiek helemaal op te zwepen. Ze zijn mijn favoriet van de avond.’ Hoewel er extra kaarten voor studenten vrijkwamen, zijn medewerkers vanavond in de meerderheid. ‘Ik vind het heel leuk dat ze voor het lustrum zoiets speciaals organiseren als Radboud Rocks, maar ik vind het echt jammer dat er zo weinig studenten zijn ten opzichte van zo veel medewerkers,’ zegt studente Ilse Mosselman. Studiegenoot Steffi van Tilborg is het met haar eens. ‘Tussen al die oudere mensen voel ik me ineens heel jong een aantrekkelijk.’ / Jolene Meijerink 

0 reacties

  1. Theo Koster o.p. schreef op 17 mei 2013 om 21:18

    Verbijsterend dat Studenten in de minderheid waren; zo’n festival is toch allereerst op hen gericht. Als klopt wat ik lees en zie -ik was er niet bij- is dit een miskleun van de organisatoren.

  2. Het lustrum in beeld | Vox magazine schreef op 27 mei 2013 om 09:38

    […] grootste deel van het lustrum hebben we achter de rug. De universiteit heeft gesport, gerocked en plechtig (II) bij de verjaardag stilgestaan. Tijd voor een […]

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!