Cultuur

Radboudstudent en saxofonist schittert op podium bij Down The Rabbit Hole

01 jul 2023 ,

Radboudstudent Mart Boumans stond vandaag op het podium op Down The Rabbit Hole. Ondanks de stromende regen wist de saxofonist van Bumble B. Boy het publiek flink te vermaken. ‘Het is heel vet om hier te staan.'

Onder luid applaus wordt punkband Bumble B. Boy zaterdagmiddag onthaald op de Bossa Novastage, een intiemer podium in een hoekje van het terrein van Down The Rabbit Hole. Het mag dan wel regenen, maar dat houdt de aanwezige festivalgangers – waaronder veel trouwe fans, veelal studenten – niet tegen om helemaal uit hun dak te gaan tijdens het optreden van het vierkoppige ensemble.

Op de saxofoon floreert Mart Boumans, student algemene cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit. Zijn spel en solo’s worden onder luid applaus onthaald door de circa driehonderd aanwezige fans.

Mart Boumans op de Saxofoon. Foto: Bert Beelen

500 euro

De act van Bumble B. Boy is er een waarbij van alles gebeurt. Zo dansen op verhogingen aan weerzijden van het podium dames in volledig imkerpak. En zanger Tom Harden roept het publiek op om één voor één het podium op te komen en daarbij te pogen het dansende duo zo goed mogelijk na te doen. ‘Degene die het er het beste van afbrengt, wint 500 euro’, schalt door de microfoon van Harden.

‘We houden niet zo van die hiërarchie’

Het concept van de geldprijs voor de beste danser is speciaal voor vandaag bedacht. De band wilde iets anders dan een gebruikelijke moshpit, die je bij veel acts tegenkomt op het festival. ‘Dan maak je er een attractie van en ben je niet meer authentiek als muzikant.’

Eén voor één komen de fans het podium op om hun beste beentje voor te zetten. Zij die het podium niet opkomen, starten ondertussen – alsnog – een moshpit. Harden, die als jury fungeert, is streng en stuurt af en toe mensen weg van het podium. Het eindoordeel is even absurdistisch: ‘you guys are terrible’, schreeuwt Harden. Het publiek reageert daarop met luid gelach en applaus.

Tevreden

Maar vanwaar al die gekte op het podium? Veel bands nemen zichzelf zo serieus, legt Boumans uit. ‘Wij vinden het gewoon leuk om live te spelen en er een show van te maken. We houden niet zo van die hiërarchie die je in de muziekwereld ziet’.

Al met al kijkt Boumans terug op een goed optreden. ‘Vet hè’, zegt hij tevreden na afloop. De saxofonist vertelt dat de band op het laatste moment werd geboekt door de organisatie van Down The Rabbit Hole, die Bumble B. Boy enkele weken terug op Best Kept Secret festival had zien spelen en gecharmeerd was.

Voor de saxofonist is het extra bijzonder om op het festival te staan, omdat hij er als festivalganger graag komt. ‘Ik had al een ticket gekocht’, vertelt hij. ‘Het is echt bizar dat ik nu dan ook kan spelen hier. Maar nu ga ik weer ‘gewoon’ van het festival genieten.’

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!