Rector Han van Krieken kondigt vertrek aan

07 nov 2022

Rector magnificus Han van Krieken kondigde vandaag zijn vertrek aan. In oktober 2023, na de honderdste verjaardag van de Radboud Universiteit, gaat hij met emeritaat.

In de aanloop naar het honderdjarig jubileum mag de Radboud Universiteit op zoek gaan naar een opvolger voor rector magnificus Han van Krieken. Vandaag kondigde hij tijdens de Gezamenlijke Vergadering zijn vertrek aan. Na de viering van het jubileum, op 17 oktober 2023, gaat hij met emeritaat.

‘De honderdste verjaardag van de universiteit voelt voor mij als een mooi moment om te stoppen met het rectoraat,’ zegt Van Krieken in een persbericht. De rector is bezig met zijn tweede termijn, die zou lopen tot 19 mei 2024. Volgens hem is het een voordeel dat een nieuwe rector dankzij zijn vroegere vertrek langer zal kunnen samenwerken met collegevoorzitter Daniël Wigboldus, wiens termijn eindigt op 1 mei 2025. De benoemingstermijn van het derde lid van het college van bestuur, vicevoorzitter Agnes Muskens, eindigt op 1 januari 2026.

Van Krieken, van huis uit patholoog, is sinds 1999 verbonden aan de Radboud Universiteit. Sinds 19 mei 2016 is hij werkzaam als rector magnificus.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!