Het Facilitair Bedrijf heeft de lasagne van het menu gehaald. Er bleek paardenvlees in te zitten. ‘Onze leverancier heeft op ons verzoek alles gecontroleerd’, zegt Anton van Looyengoed, afdelingshoofd Retail & Catering van het Facilitair Bedrijf. Foto: reway2007 – Creative Commons Nee, de bezoekers van de Refter hadden zich er niet druk om gemaakt. Van Looyengoed heeft althans geen vragen gekregen over het gehalte aan paardenvlees op het Reftermenu. Maar zelf stelde hij die vraag wel aan de keuken toen de discussie over paardenvlees hoog opliep in de media. Leverancier Distrivers heeft vervolgens alles gecontroleerd. Binnen een paar dagen kwam het antwoord. ‘In onze lasagne bleek voor een deel paardenvlees te zitten. Ik benadruk: voor een deel. Maar voor ons was het reden om de lasagne van het menu te halen.’ Distrivers leverde de lasagne kant en klaar. Vandaar dat het hele gerecht nu van het menu is gehaald. ‘Het schijnt best lekker te zijn, dat paardenvlees’, zegt Van Looyengoed. ‘Maar ik vind ook: je moet wel weten wat er in je eten zit.’ In april worden de nieuwe menu’s van de Refter samengesteld. Wellicht dat daar een andere lasagne op komt te staan. / Martine Zuidweg[Update] Het is nog niet helemaal zeker of de lasagne van de Refter inderdaad paardenvlees bevat, mailt Jeanine Hiemstra, van de afdeling marketing & communicatie van Distrivers aan ons. En aan nog diverse andere media die met het bericht aan de haal zijn gegaan. Wat blijkt: De Refter koopt de maaltijden in bij Distrivers. Distrivers koopt diezelfde maaltijden in bij Den Burger Food B.V. En Den Burger Food B.V. koopt een en ander in bij Cormigel in Luxemburg. Nou berichtte dat laatste bedrijf op 12 februari dat de bewuste lasagne – die ook naar de Refter ging – mogelijk een percentage paardenvlees en/of sporen van paardenvlees bevat. Uit voorzorg heeft Distrivers de lasagne toen ‘gesaneerd’. ‘Maar’, zegt Hiemstra, ‘het staat dus nog niet vast dat er inderdaad paardenvlees in zit’. Producent Cormigel is het nog aan het uitzoeken. Sinds 12 februari.
Ook lasagna in restaurant universiteit Nijmegen bevat paardenvlees | ThePostOnline schreef op 26 februari 2013 om 14:03
[…] Universiteit, werd lasgagna geserveerd waarin paardenvlees was verwerkt. Dit staat te lezen op de website van Vox Magazine, het beslist niet-onafhankelijke studentenblad van de Radboud Universiteit […]
Ook lasagna in restaurant universiteit Nijmegen bevat paardenvlees | ThePostOnline schreef op 26 februari 2013 om 14:03
[…] Universiteit, werd lasgagna geserveerd waarin paardenvlees was verwerkt. Dit staat te lezen op de website van Vox Magazine, het beslist niet-onafhankelijke studentenblad van de Radboud Universiteit […]
Roel schreef op 26 februari 2013 om 17:20
Ze hadden ook gewoon op het menu bij kunnen schrijven. Bevat sporen van paardenvlees o.i.d. Prima te eten…
rikislief schreef op 26 februari 2013 om 21:15
ieder normaal kroketje is gemaakt van paardenvlees…