Op het Refter-menu: insectenrepen

03 apr 2017

De Refter heeft sinds vandaag het assortiment uitgebreid met heuse insectenrepen - in vier aparte smaken, voor 1,95 euro per reep.

Het kleine bakje met meelwormen vlakbij de roomboter en de hagelslag trekt veel bekijks in de Refter.  Proeven is gratis. De gekleurde repen die erachter liggen, vallen minder op. Deze repen zijn de nieuwste aanvulling van het assortiment en sinds vandaag te koop in de Refter.

Het gaat om repen van fabrikant Jimini’s, die voor een aanzienlijk deel bestaan uit krekelpoeder. De vier verkrijgbare smaken: abrikoos-goji chia, banaan-chocolade, pure chocolade-vijg en appel-kaneel. Volgens een medewerker van de Refter zijn de repen voortaan vijf dagen in de week te koop. Waarmee ze dus blijkbaar niet onder de ‘meat free monday’-regel vallen.

Vandaag is de eerste dag van Vox on Tour: de mobiele redactie van Vox is te vinden in de hal van het Erasmusgebouw, met vandaag extra aandacht voor berichten uit de letterenfaculteit.VOX on tour-01

4 reacties

  1. Gerrit Gezond schreef op 3 april 2017 om 19:53

    Insecten zijn gezond, deze repen niet. Het ‘aanzienlijk deel’ krekelpoeder is in werkelijkheid namelijk maar 11%. Voor de rest een hoop troep toegevoegd, waardoor er uiteindelijk 41 gram suiker per 100 gram in zit!

    Een goed initiatief van de refter om mensen anders over eten te laten nadenken, maar jammer dat ze zich om te tuin hebben laten leiden door de marketeers van Jimini’s!

    • Jesper Gezond schreef op 4 april 2017 om 10:58

      Inderdaad Gerrit! Ik ben geen expert maar een perenijsje is ook geen gezonde snack, evenals deze repen. Waarom geen losse peer of in dit geval een bakje krekels/meelwormen?

    • Gerrit Gezond schreef op 26 april 2017 om 10:57

      Dat is onzin Jesper. Suikers uit fruit zijn net zo (on)gezond als andere suikers. Het gaat om precies dezelfde stof. Het punt is dat suikers in hoge concentratie een belasting is voor hart en bloedvaten. Als je gewoon fruit eet, zitten er ook een hoop vocht en vezels omheen die maken dat je maar een beetje suiker binnenkrijgt. In een reep als deze is het suiker ingedikt, waardoor je juist heel snel heel veel binnen krijgt.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!