Restaurant Valdin begint hotel tegenover Radboudumc en universiteit

19 aug 2021

Restaurant Valdin opent in het nieuwe jaar een hotel in Nijmegen. Momenteel worden er vijftien kamers gebouwd boven het restaurant in een voormalige feest- en vergaderzaal.

Het restaurant ligt aan de Van Peltlaan, pal tegenover het Radboudumc en de Radboud Universiteit. De verwachting is dat veel hotelgasten vanwege de universiteit of een van de ziekenhuizen in de stad zullen overnachten.

‘We zagen feestjes en vergaderingen teruglopen en hebben daarom besloten om onze grote bovenzaal te verbouwen tot kamers’, zegt medewerker Renate Opgenoort. ‘Dat plan hebben we twee jaar geleden al ingediend bij de gemeente, maar midden in de tweede lockdown kregen we de vergunning.’

Zeven kamers klaar

Meteen maar aan de slag, dachten de eigenaren, want het restaurant was toen toch gesloten. De eerste zeven kamers zijn inmiddels zo goed als klaar. ‘Best ruime hotelkamers met een eigen badkamer. Er zijn ook familiekamers bij met een uittrekbare bedbank.’ Op het dakterras wordt nog een opbouw gemaakt, waarin twee studio’s worden ingericht. De prijs van de kamers zal rond de 120 euro gaan liggen.

Volgens Opgenoort is er genoeg belangstelling voor een hotelbed in de buurt van de universiteit en het ziekenhuis. ‘We krijgen geregeld de vraag van gasten of ze hier ook kunnen slapen.’ Ook een enquête onder secretaresses van de universiteit en ziekenhuizen in de stad bevestigt de vraag. ‘Zij brengen jaarlijks veel mensen onder in hotels in Nijmegen en vulden in de enquête ook in dat er behoefte is aan kamers.’

Het restaurant blijft gewoon in bedrijf en behoudt één extra zaal op de benedenetage.

Dit artikel van Bettine Winters stond eerder in De Gelderlander.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!