Saskia Lavrijssen wordt nieuwe decaan van Faculteit der Managementwetenschappen

04 dec 2023

Saskia Lavrijssen wordt de nieuwe decaan van de Faculteit der Managementwetenschappen, dat maakte de Radboud Universiteit vandaag bekend. Ze volgt interim-decaan Michiel Kompier vanaf maart 2024 op.

Ruim een jaar nadat Tom Elfring om persoonlijke redenen stopte als decaan aan de Faculteit der Managementwetenschappen zal Saskia Lavrijssen starten als nieuwe decaan. Lavrijssen werkt momenteel als hoogleraar Economic Regulation and Market Governance of Network Industries aan Tilburg University en is directeur van het Tilburg Institute for Law Technology and Society (TILT). Ze volgt daarmee interim-decaan Michiel Kompier op.

Saskia Lavrijssen. Foto: Frank Ruiter/Lumen

Bij TILT was Lavrijssen betrokken bij de oprichting en begeleiding van diverse interdisciplinaire samenwerkingsverbanden. Ook droeg ze binnen die organisatie bij aan strategische en financiële hervormingen, zo staat er in het nieuwsbericht van de universiteit.

Miljoenentekort

Voor de nieuwe decaan is het nodige werk aan de winkel. De Faculteit der Managementwetenschappen kampt momenteel met een miljoenentekort. Daarom is er onder andere een vacaturestop ingesteld en worden nulurencontracten niet verlengd.

‘De faculteit is en blijft zeer goed gepositioneerd om zowel nationaal als internationaal leidend te zijn in regulier bachelor- en masteronderwijs, een ‘leven lang ontwikkelen’ en onderzoek op het gebied van ‘responsible governance for sustainable societies’. Deze inspirerende facultaire missie vormt de basis voor verdere samenwerking, zowel binnen als buiten de faculteit’, aldus Lavrijssen over haar nieuwe functie in het bericht.

Ook sociale veiligheid staat hoog in het vaandel bij Lavrijssen. ‘Ik wil verder bouwen aan een duurzame, gezonde toekomst voor de faculteit met een open, inclusieve en veilige werkcultuur.’

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!