Speel de zaal plat bij In’to stories

25 sep 2017

Onderzoekers die in staat zijn om bruggen te slaan en te inspireren bereiken zoveel meer, vinden ze bij Radboud in’to Languages. Daarom dagen ze wetenschappers uit om hun verhalen zo boeiend mogelijk te vertellen.

Je zult als onderzoeker jarenlang zitten te zwoegen op een baanbrekend onderzoek, dat daarna door een handjevol collega’s wordt gelezen om vervolgens te verstoffen in een hoekje van de UB. Een doemscenario. Radboud in’to Languages probeert dit te voorkomen door de communicatiekracht van wetenschappers juist te vergroten: ter ere van het 25-jarig bestaan organiseert in’to de lustrumwedstrijd In’to stories.

Bij de wedstrijd worden studenten, docenten en overige medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc uitgedaagd om hun onderzoek in maximaal vijf minuten te presenteren. Hoe je dat doet bepaal je zelf. Een vlog, een gedicht of een korte film? Alles mag. Voorwaarde is wel dat het onderzoek vernieuwend én nieuwswaardig is.

Lustrum

Deelnemers maken kans op een taalcursus en een reischeque van 250 euro. Maar die prijzen verdien je niet zomaar. Eerst selecteert de jury je verhaal uit alle inzendingen. Daarna moet je samen met de andere genomineerden strijden om de winst via een live presentatie van je verhaal. Dit alles vindt plaats tijdens het lustrumevenement op 30 november in de Kleine Zaal van de Vereeniging.

Om potentiële winnaars optimaal voor te bereiden organiseerde In’to Languages op 19 september een workshop storytelling. Daar konden deelnemers samen hun verhaal oefenen en extra tips krijgen. Hoe kun je het publiek direct grijpen? ‘Stel nooit een vraag als openingszin.’ En hoe kan je het voor iedereen relevant maken? ‘Verbind je onderzoek aan een universeel thema.’

Inzenden mag tot maandag 23 oktober 12:00 uur. Tot die tijd kun je werken aan een spetterend verhaal dat niet in een stoffig hoekje verdwijnt, maar waarmee je de zaal plat speelt.

Meer informatie over de wedstrijd In’to stories vind je hier
 

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!