Spinozagebouw in beeld als studentencomplex

01 feb 2017

De nieuwe golf studenten van over de grens brengt nieuwe bouwplannen op gang. Naast enkele nieuwe complexen in de stad is ook het Spinozagebouw op de campus in beeld, als woonplek voor minstens honderd studenten.

Het aantal studenten in Nijmegen blijft toenemen door het steeds ruimere aanbod van Engelstalig onderwijs. Waar deze mensen te huisvesten zonder de vraag van ‘reguliere’ studenten te frustreren? Studentenhuisvester SSH& wil tussen nu en 2020 465 nieuwe eenheden realiseren, waarbij ook een inmiddels verouderd complex op de campus in beeld is.

Na verbouw is de campus dan 100 tot 150 nieuwe eenheden rijker, zegt Vincent Buitenhuis van SSH&. De ‘inspanningsverplichting’ van de ruim 450 eenheden zijn vooral bestemd voor studenten van over de grens, naast het reguliere aanbod. ‘We denken bij het complex op de campus ook aan beide doelgroepen, met nadruk op de studenten uit het buitenland.’

nebo006Nebo-klooster
SSH& is nog in overleg met de gemeente en andere partijen over de bouw van minstens 300 eenheden. Een van de plannen is een verbouwing van complex Boeckstaetehof aan de Graafseweg. Ook in beeld is een terrein nabij het voormalig Doornroosje en een kleiner complex in Nijmegen-Oost. Op de campus krijgt mogelijk ook de hoogbouw van het Spinoza een woonbestemming, zo meldt het universitair vastgoedbedrijf, maar op z’n vroegst vanaf 2020.

Ook de plaatselijke vastgoedmagnaat Ton Hendriks heeft de nieuwe doelgroep in het vizier: hij gaat een deel van voormalig klooster-internaat Nebo ombouwen tot een complex met 125 zelfstandige eenheden. Wessel Meijer van International Office juicht de ontwikkelingen toe. ‘Het aanbod voor onze internationale studenten en promovendi is nog steeds heel beperkt.’ Die laatste groep krijgt straks onderdak in het Nebo, zegt Meijer. Het klooster nabij studentencomplex Mariënbosch op de Nijmeegsebaan staat al sinds 2008 leeg.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!