Sportcafé wordt The Yard

29 aug 2018

Vergeet de legendarische grijze polo’s van het personeel van het Sportcafé. Vanaf september gaan ze gekleed in sportieve shirts met rugnummers. Maar dat is niet het enige wat verandert. Het Sportcafé wordt in een nieuw jasje gestoken en krijgt zelfs een nieuwe naam: The Yard.

‘Het concept van het vernieuwde café is gebaseerd op een traditionele Amerikaanse sportbar’, vertelt David Niessen, manager retail en catering op de universiteit. Het café in het Sportcentrum krijgt een bar die is voorzien van een stalen constructie, bruine leren banken en sfeerverlichting. Ook worden de muren opgesierd door portretten van bekende sporters en is op één wand een scène uit een honkbalwedstrijd aangebracht. ‘Zo lijkt het alsof je naar een sportwedstrijd aan het kijken bent’, zegt Niessen. De bedoeling is dat het café daardoor beter aansluit bij de sportieve sfeer die ook in het gebouw hangt.

Muhammad Ali

De vernieuwing van het café is al bezig sinds eind vorig jaar. Aan elk detail wordt gedacht, zelfs de bekers krijgen het logo van The Yard. Ook is de muur van de gang richting het café voorzien van foto’s en uitspraken van sportlegendes als Muhammad Ali en Johan Cruijff.

De ideeën rondom de inrichting zijn ontstaan vanuit een samenwerking tussen het Radboud Sportcentrum, de HAN, het Facilitair Bedrijf van de universiteit en een aantal enthousiaste studenten. Het café moet uiteindelijk een combinatie van sportbar en kantine worden, om zo aan alle wensen te kunnen voldoen. Maandag is The Yard klaar. Wie gehecht is aan de grijze polo’s en de naamloze bekers, moet dus deze week nog eens langsgaan.

2 reacties

  1. Joost Bak schreef op 30 augustus 2018 om 15:30

    ach gut,
    “sportcafé” is niet cool meer, we moeten weer zo nodig een Engelse term bedenken voor iets wat gewoon een….tadadada…. café is.
    Joost

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!