SSH& waarschuwt voor vleermuizen in Sterrenbosch

11 sep 2018

Een mug op je kamer al vervelend? Bewoners van SSH&-complex Sterrenbosch worden gewaarschuwd voor heel andere beesten: een student had wel vijf vleermuizen op haar kamer.

Bewoners van SSH&-complex Sterrenbosch kunnen ’s nachts maar beter hun ramen sluiten. Wie dat niet doet, loopt het risico om ’s ochtends een ongenode gast in zijn kamer te vinden. Complexbeheerder Gerie Verhoeven waarschuwt de bewoners voor vleermuizen. Studenten wordt aangeraden ’s nachts hun ramen te sluiten of een hor te installeren.

Paniek

Volgens Verhoeven komt het wel vaker voor dat er een vleermuis in een van de kamers komt. Maar de laatste klacht van een student spande de kroon. ‘Zij vond maar liefst vijf vleermuizen in haar kamer. Ze was behoorlijk in paniek.’ De beheerder van dienst moest eraan te pas komen om de vliegende nachtdieren uit de kamer te verwijderen.

‘Tja, die dingen zoeken ook een plek om te slapen’, zegt Verhoeven erover. Verwijderen is een lastig klusje, want de beestjes zijn een beschermde diersoort. ‘Je mag ze dus niks aandoen. En ik heb ook gehoord dat ze kunnen bijten.’

Toevlucht

Overigens is Sterrenbosch niet het enige complex dat te maken heeft met vleermuizenbezoek. Bij complex Mariënbosch, zo weet Verhoeven, hebben ze speciale kastjes geplaatst waarin de vleermuizen kunnen slapen. Om te voorkomen dat ze hun toevlucht nemen tot een studentenkamer.

3 reacties

    • Bewoner platolaan schreef op 11 september 2018 om 13:36

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands