Status quo bij verkiezingen: iedereen blij

27-05-2016, 16:54

De emoties na de uitslag, met de drie lijsttrekkers.

Vier zetels voor asap, drie voor AKKUraatd en één voor De Vrije Student. Er verandert komend jaar niets in de Universitaire Studentenraad. En daar kan iedereen prima mee leven.

Het luidste gejuich komt na de bekendmaking van de resultaten van de asap-tafel. Zij zijn dit jaar opnieuw de grootste partij. ‘Ik ben blij dat we dit jaar wederom ruim de grootste partij zijn’, zegt asap-lijsttrekker Dennis Walraven. Hij is trots op zijn team: ‘We hebben dit jaar met z’n allen hard gewerkt in de stad, vooral bij de studentenverenigingen.’

AKKUraatd-lijsttrekker Isa Corbeek pinkte kort na de uitslag stiekem een klein vreugdetraantje uit haar ooghoek. ‘We zijn heel blij met het behoud van onze drie zetels.’ Corbeek wijst er op dat AKKUraatd de minste stemmen verloren heeft. ‘Oh, en ik wil ook de andere partijen complimenteren met hun werk’, zegt ze voordat ze weer verder feest met de rest van de opgeluchte partij.

Afgelopen jaar was een proefperiode

Blijvertje
Ook Joppe Hamelijnck van De Vrije Student is dik tevreden met de uitslag. ‘Vorig jaar waren we natuurlijk nieuw. Afgelopen jaar was een proefperiode – niet alleen voor ons, maar ook voor de studenten die op ons gestemd hebben. Dat we ook dit jaar weer een zetel krijgen, betekent dat we een blijvertje zijn. We zitten in de raad en daar ging het ons vooral om.’

Wat verder opviel was het groot aantal blanco stemmen; ruim achthonderd. ‘Dus jullie moeten je volgend jaar nog meer onderscheiden’, zegt Pepijn Oomen van het Stembureau tegen de lijsttrekkers. Al is het maar de vraag of ze dat in alle opluchting en blijdschap gehoord hebben.

Met medewerking van Gijs Swennen

Meer lezen over medezeggenschap? Bekijk dan ons dossier.

Geef een reactie