Studenten bezorgen drank, lachgas en shisha aan huis

10 sep 2018

's Avonds laat zin in een likeurtje, lachgas of een waterpijp? Kan sinds woensdag worden besteld bij een nieuwe thuisbezorgsite in Nijmegen. Achter het bedrijf zitten de studenten Stijn Hendrix en Jordi Brouwers.

Nimma Nightshop heet de nieuwste ster aan het Nijmeegse thuisbezorgfirmament. Van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 02.00 uur en vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur kunnen op de website bestellingen worden geplaatst, die dan zo snel mogelijk thuis worden gebracht. Het is dus geen fysieke winkel.

Studenten Stijn Hendrix (bedrijfseconomie, 21) en Jordi Brouwers (sociologie, 22) zijn de webwinkel begonnen. De vierdejaarsstudenten aan de Radboud Universiteit hadden al langer het idee om samen in zaken te gaan. ‘Toen kwam dit op ons pad’, vertelt Hendrix. ‘We dronken zelf vooral Malibu en daar betaal je goed geld voor nadat de supermarkten dicht zijn. Toen bedachten we dat we dat zelf goedkoper konden leveren en er toch nog geld mee verdienen.’ Voorlopig doen ze dit naast hun studie, maar het is de bedoeling dat Nimma Nightshop uitgroeit tot een volwaardig bedrijf.

Openbare orde

Het is een concurrent voor thuisbezorgkoeriers als Eet N Drink, Biertaxi Nijmegen en Lachgas Nijmegen, die ook in de avond en nachtelijke uren actief zijn in Nijmegen en omgeving. Voor zogenoemde laag-alcoholische dranken als bier, wijn en likeuren is hiervoor geen vergunning nodig, meldt de woordvoerder van de gemeente Nijmegen. Ook lachgaspatronen en waterpijptabak mogen zonder vergunning worden verkocht.

Anders ligt dat voor fysieke winkels. Die mogen na 22.00 uur in Nijmegen geen drank meer verkopen, ongeacht het alcoholpercentage. Vanuit gemeentelijke zorgen om de openbare orde. Burgemeester Hubert Bruls trok in oktober vorig jaar de ontheffing van de Winkeltijdenverordening in van de enige avondwinkel van de stad – die aan de Hertogstraat – omdat de politie die had betrapt op de verkoop na 22.00 uur. De winkel sloot daarop.

Oneerlijk

Nijmegen wijkt met dit beleid af van andere steden als Arnhem, waar dat wel mag. Alleen in de Albert Heijn To Go op station Nijmegen is tot middernacht bier en wijn te koop. Die valt namelijk onder verantwoordelijkheid van de NS en niet van de gemeente. De Avondwinkel aan de Hertogstraat is inmiddels weer open, onder een nieuwe eigenaar. Die hoopt de gemeente te bewegen de verkoop van alcohol weer toe te staan. Hij vindt de concurrentie van de thuisbezorgkoeriers en de AH oneerlijk.

Dit artikel verscheen eerder in De Gelderlander.

1 reactie

  1. Rupke (oren groter dan het kupke) schreef op 14 september 2018 om 10:03

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands