Studenten binnenkort gratis naar Museum het Valkhof

13 sep 2019

De Radboud Universiteit en Museum het Valkhof willen inniger met elkaar samenwerken. Het tekenen van een intentieverklaring gisteren was daarvoor het startschot. Voor studenten van de universiteit is er goed nieuws: zij hoeven binnenkort geen entree meer te betalen voor het museum.

Vanuit de gedachte dat de werelden van kunst en wetenschap elkaar veel te bieden hebben, organiseerden Museum het Valkhof en de Radboud Universiteit gisteren het symposium ‘Bruggen slaan’.

Het evenement, met onder andere fotograaf Erwin Olaf als spreker, markeerde het begin van een samenwerking tussen universiteit en museum. Valkhofdirecteur Hedwig Saam en universiteitsrector Han van Krieken tekenden een intentieverklaring. Het idee is dat die uitmondt in een convenant volgend jaar, met concrete afspraken.

‘De komende tijd gaan we uitzoeken wat we aan elkaar hebben’, zegt Johan Oosterman, programmadirecteur van Radboud Erfgoed en in die hoedanigheid kartrekker van de samenwerking. ‘Er zal een denktank worden samengesteld met mensen van museum en universiteit om na te denken over gezamenlijke projecten, zoals exposities.’

Gratis toegang

Tijdens gesprekken die Oosterman voerde met Saam ontstond het idee om studenten gratis toegang te verlenen tot het museum. ‘Het museum wil graag meer jonge mensen trekken’, zegt Oosterman. ‘Dat lukt nu nog niet goed.’ Vanaf 11 oktober gaat de nieuwe maatregel in.

Oosterman gaat in het voorjaar van 2020 een denktank van de Radboud Honours Academy mede-begeleiden waarin de deelnemers met voorstellen moeten komen hoe het museum zich aantrekkelijker kan maken voor jongeren. ‘Want het wegnemen van de entreeprijs is natuurlijk niet genoeg. Het museum moet ook voldoende te bieden hebben dat jongeren daadwerkelijk interesseert.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!