Studenten boos over demonstratie Civitas Christiana

07 mrt 2019

De christelijke stichting Civitas Christiana demonstreerde donderdagochtend voor de universiteitsbibliotheek tegen de LHBT-community. Dit leidde tot verontwaardiging op de campus.

De aanwezigheid van Civitas Christiana op de campus bleef niet onopgemerkt donderdagochtend. Met een doedelzak en spandoeken (‘Gods huwelijk = 1 man en 1 vrouw’) stonden leden voor de UB om te protesteren tegen de lhbt-community. Ze deelden flyers uit waarop onder meer staat te lezen dat lhbt-activisten kleine kinderen ‘bewerken met hun seksuele perversies’. Volgens de stichting is het traditionele gezin (vader, moeder, kinderen) in gevaar.

Een groepje Nijmeegse studenten reageerde met leuzen als ‘get your bullshit out of here’. Een man rende de bibliotheek uit en kuste een van de conservatieve acttievoerders vol op de mond.

Foto: AKKUraatd

Regenboogvlag

Sander van der Goes van AKKUraatd ontving verschillende bezorgde berichten van studenten. Als tegenactie hing AKKUraatd een regenboogvlag op voor de UB. ‘Voor ons is de universiteit een inclusieve plek, waar iedereen zichzelf moet kunnen zijn.’

Fotobewerking: Merel Van Bommel

De actie van het katholieke Civitas Christiana is voer voor grappen. Via Whatsapp en sociale media gaan verschillende memes rond over de actievoerders (zie foto links).

Voorleesuurtje

Civitas Christiana protesteert vaker tegen homoseksualiteit. Een jaar geleden kwamen de leden in Nijmegen in actie tegen een reclamecampagne van kledingfabrikant SuitSupply. Op affiches waren twee zoenende mannen te zien. In oktober stonden actievoerders voor de bibliotheek aan de Mariënburg tijdens een voorleesuurtje van een drag queen.

1 reactie

  1. Man in the Middle schreef op 8 maart 2019 om 13:56

    Als deze heren hun demonstratie netjes bij de gemeente aangekondigd hebben, dan is het enige wat men er inderdaad nog tegen kan doen 1. een grimmige sfeer creëren waarbij onder andere de fysieke integriteit van een van de demonstranten geschonden is en 2. een tegenactie opzetten met heus vlagvertoon.

    Het mag gerust betreurenswaardig genoemd worden dat VOX zich in dit geval laat lenen als verspreider van grappen over mensen die – wat men ook wel niet van hun mening vindt, ze roepen niet op tot geweld – demonstreren op de universiteit, terwijl nog niet zo lang geleden de commentsectie onder een artikel over halalbankieren niet open was (https://www.voxweb.nl/nieuws/waar-blijft-de-nederlandse-halalhypotheek) (Iets wat zelden gebeurd). VOX staat natuurlijk geheel vrij om dit te doen, maar het knaagt wel aan de objectieve houding die men op een universiteit mag verwachten van een ‘onafhankelijk magazine’ dat aan de desbetreffende universiteit gelieerd is.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!