Studenten spelen in theaterstuk over schrijver Peter Pan

08 jun 2018

Amateurtheatergroep WOW-EFFECT is een internationaal gezelschap met onder andere vier Radboudstudenten en een vluchteling. Op 16 en 17 juni spelen zij het stuk The Lost Boy, over de schrijver van Peter Pan.

Wie vliegt daar voor het raam, gekleed in groen? Misschien is het wel Jeroen Sol (21), bachelorstudent wiskunde aan de Radboud Universiteit. Hij speelt namelijk Peter Pan in het Engelstalige theaterstuk The Lost Boy, opgevoerd door een internationale groep amateurtoneelspelers van WOW-EFFECT Theater. In de groep zitten onder andere vier Radboudstudenten, zowel Neder- als buitenlands, en een vluchteling. ‘We hebben een leuke gevarieerde groep met mensen waar je normaal gesproken niet snel mee in aanraking komt’, zegt Sol. Op 16 en 17 juni treden zij op in De Lindenberg.

Diversiteit

Sol vindt het naar eigen zeggen fantastisch om in zo’n diverse groep samen te werken. ‘In het verleden speelde ik altijd in studentengroepen. Dan heb je veelal te maken met dezelfde types. Dat is nu heel anders. De leeftijden variëren sterk en iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal.’ Een van die eigen verhalen gaat dus over vluchten. In het verleden speelde de theatergroep al eens een voorstelling over en met vluchtelingen en ook nu staat er een vluchteling op het podium.

Celine Thomas (20), bachelor student communication science uit Duitsland, omarmt de diversiteit van de groep. ‘De leeftijden variëren van twintig tot vijftig. We hebben, studenten, werkenden en moeders, allemaal leuke mensen.’ Voor Thomas geen hoofdrol, maar meerdere kleine rollen. Zo speelt ze onder andere een zeemeermin en een fee. ‘Ik was op zoek naar een Engelstalige dramagroep en stuitte per toeval op WOW-EFFECT Theater’, zegt ze. Nu staat ze elke donderdagavond tweeënhalf uur op de bühne om te repeteren. ‘Ik heb er genoeg tijd voor. Op donderdagavond studeer ik toch niet.’

Net als Thomas maakt Sol graag tijd vrij voor theater, al heeft hij soms het gevoel dat zijn studie er onder lijdt. Toch blijft hij toneelspelen. ‘Het is een grote passie van me. Volgend jaar stop ik tijdelijk met mijn werk als data-analist, dan wil ik graag meespelen in een musical.’ Theater blijft voor hem echter wel altijd een hobby, niet iets om geld mee te verdienen. ‘Uiteindelijk ga ik iets doen met mijn opleiding.’

Amateurgroep WOW-EFFECT Theater is de officiële huisgroep van De Lindenberg. Ze worden ondersteund met workshops, advies en de vormgeving van de productie. Op zaterdag 16 en zondag 17 juni is de voorstelling daar te zien. Tickets kosten 12,50 euro en zijn te koop op de site van De Lindenberg.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands