Studenten stemmen (nog) niet in met investeringsplan universiteit

14-11-2017

Het college van bestuur krijgt een tik op de vingers van de medezeggenschap. De studentenraad wil nog niet stemmen over de investeringsplannen van de universiteit vanwege klachten over het medisch studiecentrum.

De universitaire medezeggenschap geeft nog geen goedkeuring aan de Meerjaren Investeringsprognose (MIP) van het universiteitsbestuur. Dit vanwege uitblijvende vernieuwingen van het studiecentrum van de medische faculteit. ‘Deze stap is nodig omdat de onderwijskwaliteit van de faculteit onder druk komt te staan’, aldus Marten Porte van studentenpartij asap, aanvoerder van de oppositie.

Vorige week uitten studenten geneeskunde per brief aan de medezeggenschap hun zorgen over het sterk verouderde onderwijscentrum aan het Geert Grooteplein. Medisch studentbestuurder Jessica Oudenampsen hekelt het veel te lage aantal van tweehonderd studieplekken, op 1.400 bachelorstudenten. Zelfs simpele voorzieningen als stopcontacten of goed werkende wifi ontbreken.

Geen vertrouwen

Asap zet de druk op de ketel na de onvoldoende handreiking van het universiteitsbestuur op de klachten. Op initiatief van de studentenpartij heeft maandag de hele Gezamenlijke Vergadering, dus inclusief de werknemers van de Ondernemingsraad, besloten nog niet in te stemmen met het plan. ‘We hebben geen vertrouwen dat er anders een oplossing komt’, aldus Porte. Hij wijst op het aanbod van het ziekenhuisbestuur om de meest urgente verbouwingskosten zelf voor rekening te nemen, wat door de universiteit – eigenaar van het medisch studiecentrum – werd afgewezen.

Ziekenhuis en universiteit moeten ophouden elkaar de bal toe te spelen en samen aan tafel gaan om tot een oplossing te komen, vinden de studenten in de medezeggenschap. Op de vraag hoe uit de impasse te komen, willen universiteit noch ziekenhuis reageren. ‘We gaan met elkaar in gesprek’, is het enige commentaar aan beide kanten.

De medezeggenschap, die instemmingsrecht heeft over de Meerjaren Investeringsprognose, hoopt binnen drie weken een beter voorstel tegemoet te zien van het universiteitsbestuur. Mocht er geen instemming worden verleend, dan blijft de oude MIP van kracht. Voorgenomen bouwplannen komen daarmee niet meteen op losse schroeven te staan.

Meer lezen over Medezeggenschap? Bekijk dan ons dossier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands