Studentenbigband maakt zich op voor optreden met jazzvirtuoos Martin Fondse

05 jun 2019

De Studenten Bigband Nijmegen treedt vrijdag op met de bekende jazzmuzikant Martin Fondse. Maandag was de generale repetitie.

Op het plein voor ’t Oude Weeshuis in de benedenstad van Nijmegen klinkt trompetgeschal. ‘We doen de ramen dicht als we echt beginnen te spelen,’ zegt Berend van Deelen, oprichter van de Studenten Bigband Nijmegen (SBBN). De bigband weet met zo’n veertien blazers een behoorlijk volume te creëren.

‘Het is echt geweldig om te zien hoe ver we al zijn gekomen’

Vrijdag staat een grote show op de planning, er wordt deze dagen druk geoefend. ‘Dit is een bijzonder optreden voor ons, het is de eerste keer dat we met een bekende artiest optreden,’ vertelt Jesper van den Eijnden, voorzitter en drummer van de band. Jazzpianist en arrangeur Martin Fondse speelt mee met de aanstaande show in Brebl. Hij heeft twee keer mee gerepeteerd: ‘We spelen een aantal van zijn nummers en dat vindt hij fantastisch. Je ziet dan een soort schittering in zijn ogen.’

Uitverkocht

De studentenbigband, opgericht in 2016, organiseert elk half jaar een optreden. Al een paar keer waren concerten uitverkocht. ‘Het is echt geweldig om te zien hoe ver we al zijn gekomen’, zegt Van Deelen. De shows vormen volgens hem het bestaansrecht van de bigband.

Van Deelen: ‘We geven ook losse optredens, soms als een soort coverband XL.’ Maar een feestnummer als I Will Survive laat zich in zijn ogen niet vergelijken met een complex stuk als Desire van Hiromi Uehara met The Trio Project: ‘We kunnen met zo’n concert als dat van vrijdag veel meer de diepte in.’

In ’t Oude Weeshuis zijn de ramen inmiddels gesloten. De studenten nemen hun plek in voor de generale repetitie.

De Studenten Bigband Nijmegen speelt op vrijdag 7 juni in Brebl. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

 

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!