Studentenfestival Groff luidt collegejaar in

04-09-2015, 00:00

Voor het eerst organiseren studenten vanavond een nieuw festival in het Goffertpark. Met Groff willen ze de intro afsluiten en het nieuwe collegejaar inluiden.

Kris Kross is de hoofdact vanavond. Foto: Kris Kross
Kris Kross is de hoofdact vanavond. Foto: Kris Kross

Waarom een nieuw festival? Er zijn al best veel feestjes.
Quirijn Rademakers, medeorganisator van Groff: ‘Als studenten misten wij een muziekfestival waar je met een biertje in de hand naar verschillende muzieksoorten kan luisteren. Je hebt ontzettend veel festivals waar ze alleen techno draaien. Wij onderscheiden ons door verschillende stijlen aan te bieden. Zo is er dance, jaren negentig muziek, deephouse, elektro, en nog veel meer.’ Groff is bedoeld als afsluitend feestje na de intro’s van de universiteit en de HAN. Met het festival willen de studenten gezamenlijk het nieuwe collegejaar inluiden. De organisatie werkte er een jaar aan. Hulp kwam vanuit de universiteit en een evenementenbureau. ‘We hebben nog nooit zoiets groots georganiseerd. Dit kon alleen maar met de hulp van anderen.’

Wat kunnen we verwachten?
In de intieme sfeer van het openluchttheater draaien vanaf twee uur verschillende dj’s. Op het festival staan zowel lokale als grotere namen. Zo begint de dag met rustige muziek van dj Valenstino Rossi en Keljet. Daarna gaat de muziek over naar house en ’s avonds staat Kris Kross op het podium. De studenten zorgen ervoor dat er genoeg bier en eten is, allemaal tegen studentenprijzen. ‘Op deze manier willen we het festival zo aantrekkelijk en toegankelijk mogelijk maken voor alle studenten in Nijmegen,’ zegt Ashley Claessens, ook een van de organisatoren.

Waarom zouden we naar Groff gaan?
Groff is het eerste festival in Nijmegen dat georganiseerd wordt door studenten. ‘Doordat we zelf student zijn, weten we wat studenten willen’, aldus Rademakers. Maar ook niet-studenten zijn welkom. Mocht het gaan regenen – die kans zit er dik in – dan wordt het festival overdekt. Rademakers hoopt dat Groff op den duur een begrip wordt in Nijmegen. / Carlijn van der Plas

Festival Groff is vandaag in openluchttheater de Goffert van 14.00 uur tot 23.00 uur. Kaartjes kun je kopen aan de deur voor vijftien euro.

 

Geef een reactie