Verkiezingen van start: gaan studenten voor AKKUraatd of asap?

28 mei 2018

Voor het eerst in jaren zijn de verkiezingen om de Universitaire Studentenraad een tweestrijd. AKKUraatd en asap strijden om de acht verkiesbare zetels. Studenten kunnen vanaf vandaag stemmen. De uitslag volgt op vrijdag.

De Vrije Student heeft Nijmegen vaarwel gezegd, nadat de partij vorig jaar geen zetel meer wist te bemachtigen in de Universitaire Studentenraad. Faculteitsbelangen is nooit echt van de grond gekomen en bleek vooral een protestpartij van ontevreden bètastudenten.

Dit jaar draaien de studentenverkiezingen dus om twee partijen: AKKUraatd en asap. In de huidige studentenraad verdelen zij de acht zetels: vier om vier. Lijsttrekkers Gijs Kooistra (AKKUraatd) en Jessica Oudenampsen (asap) hopen daar dit jaar verandering in te brengen.

Kooistra is een derdejaars politicoloog. Hij noemt zich een idealist en wil er namens AKKUraatd voor zorgen dat iedere student weer telt op de Nijmeegse campus. Denk aan de internationale student, die nu nog geen echte ontmoetingsplek heeft. Eenzaamheid ligt dan al snel op de loer. En het geld dat nu naar de Honours Academy gaat, kan veel beter besteed worden, zodat alle studenten ervan profiteren.

Oudenampsen is de verpersoonlijking van de actieve student. Terwijl ze volgend jaar coschappen moet lopen (‘zo’n zestig uur per week’), wil ze óók de belangen behartigen van de Nijmeegse student. Dat vindt ze zo leuk dat ze zelfs overweegt in de toekomst niet aan het werk te gaan als arts. ‘Beleid en management vind ik eigenlijk leuker.’ Oudenampsen wil werken naar een cultuuromslag, waarin studenten zich weer breed kunnen ontwikkelen en waarin niet alles draait om het halen van goede cijfers.

Wat drijft Kooistra en Oudenampsen om de studentenraad in te gaan? Die vraag stelden we aan beiden. De interviews vind je hier en hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!